Догори
Дати відгук

Які три нетипові симптоми говорять про артрит та руйнацію суглобів

Британські лікарі радять звернути увагу на стан очей, рота та губ

2 хв на прочитання28 Березня 2021, 23:20
ТОП-3 дивних симптоми, які говорять про артрит ТОП-3 дивних симптоми, які говорять про артрит
Поділитись:

Ревматоїдний артрит має, як типові, так й нетипові симптоми. Нетипові можуть бути досить дивними та, на перший погляд, не пов'язаними з руйнацією чи запаленням суглобів. Про такі саме ознаки розповіли британські медики. Повідомляє Express.

Ревматоїдний артрит — це аутоімунне і запальне захворювання: в його випадку імунна система помилково атакує здорові клітини, викликаючи запалення, яке виражається хворобливими набряками в уражених частинах тіла. В основному хвороба вражає суглоби — найчастіше суглоби зап'ястя, кистей і колін. Тому саме суглобові симптоми — біль, набряки та скутість руху — зазвичай є типовими для артриту. Але є й досить дивні нетипові ознаки хвороби, які можна розпізнати.

Біль у грудях. Ревматоїдний артрит, як запальне захворювання може викликати накопичення бляшок в артеріях і серцеві хвороби. За словами британських фахівців, він може виявитися можливою причиною проблеми з серцем — перикардиту, при якій запалюються тонкі шари тканини навколо серця. Людина при цьому відчуває сильний біль в грудях, що змушує підозрювати серцевий напад.

Сухість очей, губ. Люди, які страждають на ревматоїдний артрит, схильні до розвитку іншого аутоімунного стану, так званого синдромом Сьоргена. Він часто сприяє надмірній сухості слизових оболонок у роті, носі та очах.

Утруднене дихання. Якщо вам раптово стає важко перевести подих, і ви не можете зрозуміти чому — можливо, це дивний симптом ревматоїдного артриту. Хвороба може провокувати запалення тканини, що вистилає легені, що призводить до задишки, болю чи дискомфорту при диханні.

Якщо виникли незвичайні проблеми з диханням або кашель, який чомусь не проходить, як і попередні симптоми, — слід звернутися до лікаря і з'ясувати й причину.

Раніше ми розповідали, як впливає перехід на літній час на організм та здоров'я людини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.