Догори
Дати відгук

Норвегія, Ісландія та Італія відмовилися від вакцини AstraZeneca

Керівництво трьох країн в якості запобіжного заходу тимчасово обмежують використання препарату

2 хв на прочитання11 Березня 2021, 19:35
Влади трьох країн в якості запобіжного заходу тимчасово обмежують використання препарату Влади трьох країн в якості запобіжного заходу тимчасово обмежують використання препарату
Поділитись:

Влада Італії, Норвегії та Ісландії вирішила призупинити вакцинацію проти ковіду препаратом англо-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca.

У Норвезькому інституті громадської охорони здоров'я повідомили, що тимчасова відмова від цієї вакцини зумовлена запобіжними заходами у зв'язку із зафіксованими випадками утворення тромбів після вакцинації. Зокрема такий випадок стався днями у Данії.
«Відповідно до принципу обережності ми вирішили призупинити вакцинацію вакциною AstraZeneca, поки розслідування триває», — заявили у відомстві.

Заплановані щеплення громадянам або скасують, або будуть робити препаратами BioNTech/Pfizer і Moderna.

Окрім того, рішення про припинення вакцинації AstraZeneca ухвалила влада Ісландії. Повідомляє NDTV.

Водночас Італійське фармакологічне агентство заборонило на території Італії використання партії ABV2856 вакцини AstraZeneca — також як запобіжний захід. Однак за даними джерела Reuters, рішення про заборону ухвалили після смерті двох чоловіків на Сицилії, яким нещодавно зробили щеплення.

За даними Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), на 10 березня в Європейській економічній зоні було зафіксовано 30 випадків тромбоемболії серед майже 5 млн осіб, вакцинованих препаратом AstraZeneca.

Раніше ми розповідали, що в Австрії була заблокована партія вакцини AstraZeneca, бо 49-річна медсестра померла через 10 днів після вакцинації через важкі порушення згортання крові, а її колега була госпіталізована з тромбоемболією легеневої артерії.

Вакцинацію проти COVID-19 препаратом AstraZeneca призупинили в Данії, де зафіксовано один випадок утворення тромбів після щеплення.

Естонія, Литва, Люксембург і Латвія також відмовилися робити щеплення вакциною AstraZeneca на час розслідування.

Нагадаємо, відома військова поскаржилася на температуру 40 після щеплення індійською вакциною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.