Догори
Дати відгук

Трупами одних птахів годують інших: криваві реалії українських птахоферм

Там птахів буквальному сенсі слова тортують, а деяких одразу після народження прирікають на мученицьку смерть.

1 хв на прочитання09 Листопада 2020, 14:23
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Екоактивісти розмістили петицію, в якій просять представників середнього та великого бізнесу не продавати у своїх торгівельних мережах яйця з птахоферм. Її ініціатори - зоозахисники ГО “Відкриті клітки”.

“В Україні 99,5 відсотків яєць виробляються методом утримання курей у клітках. Тобто майже всі птахи в інтенсивному виробництві проживають своє життя з максимальним рівнем болі та страждань”, - кажуть зоозахисники.

Вони розповідають, що кури на вітчизняних птахофермах утримуються в клітках батарейного типу. Україна мала заборонити їх ще у 2018 році, але українські парламентарі досі цього не зробили. 

Кури-несучки змушені все життя проводити в замкненому приміщенні та в тісних клітках. Але ще меньше щастить на птахофермах курчатам чоловічої статі. Їх вважають неліквідними та знищують одразу після народження. Тіла вбитих півників перемелює спеціальний механізм і їх потім додають у корм тим курчатам, які залишилися живими.

Дорослим курочкам електричними нагрітими лезами без наркозу видаляють частину дзьоба, щоб у тисняві кліток птахи не наносила одна одній поранення. 

Станом на 9 листопада петицію із закликом відмовитися від продажу яєць, які отримують від курей, що живуть у неналежних умовах, підписали 3 тис 831 українець.

Нагадаємо, що днями з'явилася петиція на захист курей-несучок. Адже в Україні птахів утримують в таких умовах, які в країнах ЄС давно прирівняли до тортур. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.