Догори
Дати відгук

Трансплантація на двох столах: посмертний донор нирок врятував два життя

Майже тиждень лікарі боролися за життя чоловіка

1 хв на прочитання09 Лютого 2022, 14:00
Операція Операція
Поділитись:

Вдруге у Черкаській обласній лікарні провели операцію з вилучення органів для трансплантації. Донором став черкащанин, який перебував у стані глибокої коми, повідомив директор Черкаської обласної лікарні Віталій Шило. Про це пише Суспільне Черкаси.

"Майже тиждень наші лікарі боролися за життя чоловіка, але врятувати його не вдалося. Рідні дали згоду на забір органів. І, не гаючи ні секунди, ми взялися до роботи", — розповів лікар.

За словами Віталія Шила, вилучення органів проводили на базі Черкаської обласної лікарні, у донора вилучили дві здорові нирки:

"Ми зробили забір органів із дотримання всіх стандартів. Фахівці нашого закладу працювали у команді з лікарями місцевого онкодиспансеру. В одній операційній працювало одразу кілька бригад медиків. У донора вилучили дві здорові нирки", — розповів лікар.

Далі, за словами медика, органи транспортували до Черкаського онкодиспансеру, де пересадили двом людям.

"Трансплантацію проводили одночасно на двох столах. Станом на 6 лютого стан обох пацієнтів стабільний, нирки дають сечу, працюють. Це значуща перемога для медицини всієї області. І ми маємо чим пишатися, адже наша команда лікарів спрацювала на відмінно!" — повідомив Віталій Шило.

Раніше ми писали, що У столиці врятували чоловіка, який п'ять років фактично жив без нирок 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost