Догори
Дати відгук

ТОП-7 тривожних симптомів хворих нирок, які можна не помітити

Медики радять звернути увагу на власне самопочуття

1 хв на прочитання30 Жовтня 2020, 15:23
Поділитись:

Лікарі назвали ознаки проблем з нирками, які можна проігнорувати та не помітити. Якщо вчасно не розпізнати, що з роботою органу щось не так, то це може обернутися серйозними неприємностями. Так, за словами фахівців, в першу чергу слід звернути увагу на колір сечі та відчуття в нижньому відділі попереку. Повідомляє "РБК-Україна".

Одним з тривожних ознак може бути часте сечовипускання. Якщо ви ходите в туалет понад п'ять разів на день при звичайному споживанні рідини, проконсультуйтеся з лікарем.

Крім того, на неприємності з цим органом може вказувати неприємний запах з рота або характерний металічний присмак. В такому випадку рекомендується не зволікати зі зверненням до фахівців.

Також на неправильну роботу нирок можуть вказувати мішки під очима. Це відбувається через підвищення концентрації білка в сечі, коли організм не засвоює дану речовину повною мірою. Через що вона виводиться через сечовивідну систему.

Головний біль, особливо зранку, може говорити на проблеми в роботі нирок. Це може вказувати на те, що організм не встигає вивести зайву рідину, що призводить до набряків.

Сухість шкіри та характерний свербіж теж можуть говорити про проблеми з нирками. У деяких людей на тлі повільного виведення рідини починають набрякати руки й щиколотки. Іноді люди з проблемами сечовидільної системи відчувають болі в області спини.

Тим часом як повернути нюх після COVID-19, порадила лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.