Догори
Дати відгук

ТОП-7 нетипових симптомів COVID-19, які можна переплутати з іншими хворобами

Про них розповів відомий американський інфекціоніст

2 хв на прочитання10 Жовтня 2020, 21:15
Поділитись:

Кожна п'ята людина з COVID-19 не має симптомів вірусу, але є заразною. Часто у коронавірусу можуть бути нетипові симптоми, які хворим будуть здаватися проявами інших хвороб. Про такі нетипові симптоми розповів директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучи. Повідомляє eatthis.com. 

1. Шлунково-кишкові проблеми

Блювота і діарея — загальні симптоми харчового отруєння, шлункового грипу та COVID-19. Дослідження, проведене в Ухані, показало, що 50% пацієнтів з ковід повідомляли про шлунково-кишкові симптоми, такі як діарея, блювота або біль в животі. Як і інші приховані симптоми з цього списку, проблеми шлунково-кишкового тракту можуть бути єдиною ознакою COVID, яка у вас є.

2. Проблеми зі шкірою

До 20% людей з COVID-19 повідомляють про зміни на шкірі, такі як червоний нерівний висип, кропив'янка, або висипання, що нагадують вітряну віспу. Вони настільки поширені, що вчені, які проводять дослідження симптомів COVID, кажуть, що висипання слід назвати четвертою ключовою ознакою COVID-19, поряд з лихоманкою, кашлем і втратою нюху або смаку.

3. "Мозковий туман"

Багато людей з COVID повідомляють, що відчувають зниження уваги та здатності концентруватися, інакше кажучи, «мозковий туман», який може зберігатися три місяці після постановки діагнозу.

4. Втома

Як і багато вірусів, COVID дійсно може змусити вас почувати себе виснаженим, навіть якщо ви не відчуваєте найбільш характерних симптомів хвороби. Крім того, втома після хвороби може тривати тижнями або місяцями.

«Ми починаємо бачити все більше і більше людей, які одужують від цього вірусу, а через кілька тижнів вони відчувають слабкість, втому, млявість і задишку», - говорить інфекціоніст Ентоні Фаучи.

5. Проблеми з очима

У деяких людей коронавірус викликає симптоми з боку очей, включаючи сухість, почервоніння або свербіж в очах, кон'юнктивіт, збільшення кровоносних судин, опухлі повіки, надмірна сльозотеча і посилення виділень. І це досить поширено: майже третина госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 повідомили про проблеми з очима.

6. Запаморочення

Коронавірус може вражати внутрішнє вухо, викликаючи запаморочення, дзвін у вухах, непритомність і навіть проблеми зі слухом. Часто ці проблеми зберігаються навіть після того, як зникнуть інші симптоми хвороби.  

7. Анорексія

Втрата апетиту також пов’язана з вірусом. Згідно зі статистикою ВООЗ, представленою доктором Фаучі, 40-84 % хворих втрачають апетит. 

Нагадаємо, епідеміолог назвав місця, де навіть маски не врятують від COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Рецепт ідеальної випічки Паска Великдень
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання2 години тому
Створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання3 години тому
Смачний чизкейк Рецепт приготування Смачний десерт
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитання4 години тому
Мінагрополітики Врожай зернових Прогноз
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитання5 годин тому
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитання5 годин тому
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитання6 годин тому
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитання7 годин тому
Дикі рослини, які варто включити до меню: рецепти популярних салатів
7 хв на прочитання13 годин тому