Надто густа кров може загрожувати виникненням таких серйозних подій, як інсульт чи тромбоемболія легеневої артерії. Ці стани небезпечні не лише для здоров'я, а й життя людини.
Ось чому необхідно регулярно відстежувати параметри крові і за необхідності – правильно й ефективно її розріджувати. Як це зробити за допомогою відповідної дієти, розповідаємо далі.
Основою меню для осіб із загущеною кров'ю є вода, денна норма становитьблизько 2 літрів (у розрахунку на дорослу особу). Рідини, особливо вода, розріджує кров, не дозволяючи утворюватися її згусткам. Коли людина зневоднюється (це відбувається, коли відчуваємо спрагу – ось чому пити треба, не чекаючи, коли пересохне у горлі), кров автоматично згущується.
ТОП-6 кроворозріджуючих продуктів: