ТОП-6 корисних продуктів для розрідження крові

1 хв на прочитання09 Лютого 2023, 10:10
Фото ілюстративне

Надто густа кров може загрожувати виникненням тромбоемболія легеневої артерії.

Надто густа кров може загрожувати виникненням таких серйозних подій, як інсульт чи тромбоемболія легеневої артерії. Ці стани небезпечні не лише для здоров'я, а й життя людини.
Ось чому необхідно регулярно відстежувати параметри крові і за необхідності – правильно й ефективно її розріджувати. Як це зробити за допомогою відповідної дієти, розповідаємо далі.

Що варто їсти/пити

Основою меню для осіб із загущеною кров'ю є вода, денна норма становитьблизько 2 літрів (у розрахунку на дорослу особу). Рідини, особливо вода, розріджує кров, не дозволяючи утворюватися її згусткам. Коли людина зневоднюється (це відбувається, коли відчуваємо спрагу – ось чому пити треба, не чекаючи, коли пересохне у горлі), кров автоматично згущується.

ТОП-6 кроворозріджуючих продуктів:

  1. часник (до 2 – 3 зубчиків на день) – цей овоч не дозволяє злипатися тромбоцитам;
  2. цибуля (сира) – цей продукт знижує ризик серцевих нападів;
  3. риба (найкраще – лосось);
  4. ананас;
  5. горіхи (бажано – мигдаль);
  6. імбир і куркума. Ці прянощі, відомі зокрема своїми кроворозріджуючими властивостями, застосовувалися з лікувальною метою ще у Стародавньому Китаї. Їх можна як додавати у страви, так і готувати на їх основі чаї та настойки;

 

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: