Догори
Дати відгук

ТОП-5 продуктів, щоденне вживання яких знищує здоров'я

За словами лікарів, не всі натуральні продукти можна їсти щодня

2 хв на прочитання08 Грудня 2020, 23:41
Поділитись:

Не усі смачні продукти можна вживати щодня. Деякі з них можна їсти не частіше ніж один-два рази на тиждень, а у великій кількості вони можуть замість користі принести шкоду організму. Так медики з American Institute for Cancer Research склали список продуктів, які не варто вживати щодня. Про це повідомляє Newsyou.

На перших місцях рейтингу таких продуктів виявилися котлети, гуляш, блюда зі свинини, яловичини та баранини. Щоденне вживання таких продуктів може призвести до ризику виникнення злоякісних новоутворень у шлунку та кишківнику. Достатня кількість м'яса, на думку вчених, це 50 грамів в тиждень. Бажано, щоб таке м'ясо готувалося на грилі.

Таку ж дію на організм мають й м'ясні супи.

Організму для того, щоб перетравити м'ясо, потрібно не менше 6-8 годин. А все, що перетравитися не встигне, починає розкладатися і виділяти шкідливі речовини, які руйнують вітамін В3. Без цього вітаміну інсулін перестає виконувати свою функцію і перетворювати цукор в крові у глікоген. Таким чином, щоденне вживання м'ясо у великій кількості, може призвести ще й до діабету.

Не варто щодня вживати ковбасні вироби, оскільки в більшості з них міститься багато шкідливих добавок, які ведуть до проблем зі шлунком і можуть спровокувати діабет, гіпертонію, ішемічну хворобу серця, подагру і навіть рак.

У яйцях міститься багато білка, вітамінів А, К, Д, мінерали – кальцій, натрій, залізо, фосфор, калій. Але і цей продукт не варто вживати щодня, через те, що в ньому міститься багато холестерину, а це підвищує ризик розвитку атеросклерозу судин.

Картопля в щоденному раціоні теж небажана, особливо в смаженому вигляді. Таке блюдо б'є по печінці та підшлунковій залозі. А пюре через вершкове масло і молоко може підвищувати рівень цукру в крові. Крім того, в картоплі міститься багато крохмалю, а це може призвести до набору зайвої ваги.  

Нагадаємо, ми розповідали про ТОП-7 продуктів, які повернуть здоров'я кишківнику та нормалізують травлення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.