Догори
Дати відгук

ТОП-5 ознак, які говорять про зниження імунітету

Важливо пам'ятати, що зайве вживання цукру серйозно підриває імунний захист.

2 хв на прочитання09 Грудня 2020, 11:29
Поділитись:

Часом наш організм дає зрозуміти, що наше здоров'я атакують зовнішні загрози. Щоб імунна система вчасно реагувала на «вірусних загарбників» в період поширення ГРВІ, грипу та коронавіруса, важливо підтримувати її здоров'я і звертати увагу на сигнали, які вона подає.  Зокрема на те, що може говорити  про зниження імунітету.

ТОП-5 ознак, які говорять про зниження імунітету.

1. Бажання їсти солодощі

Бажання перекусити чимось солоденьким може бути викликано безліччю причин: це наслідки неправильного харчування,  дієт, зниження рівня глюкози і т.д. Важливо пам'ятати, що зайве вживання цукру серйозно підриває імунний захист - 100 грам цукру в день «відключають» імунітет приблизно на 5 годин.

2. Недосип

Сон дуже важливий для стабілізації і перезапуску всіх процесів в організмі. В цей час імунний захист розпізнає нові бактерії і віруси і починає їх повну нейтралізацію. Тому, коли ми хворіємо, нам так хочеться спати, а після сну стає краще. Однак, якщо ви погано спите останнім часом або прокидаєтеся посеред ночі, механізм починає давати збій. За даними вчених, щоб підірвати імунітет досить шестиденного недосипу.  

3. Нежить і сухість в носі 

Не секрет, що віруси і бактерії проникають в наш організм через слизову оболонку носа, яка виступає таким собі захисним бар'єром. Як тільки вона стає вологою або пересихає, мікробам легше пробити шлях всередину. Саме тому ми частіше хворіємо. Врятувати ситуацію можна за допомогою зволожувача повітря або обробки носа сольовим розчином. Але якщо симптом продовжує турбувати, краще звернутися до лікаря.

4. Зневоднення

Чим менше чистої води ви п'єте, тим гірше робите для свого здоров'я.Вода очищає організм і запускає життєво важливі процеси. Більш того, кількість випитої води впливає на стан шкіри. Лікарі рекомендують в день випивати до 2-х літрів. Перевірити рівень води можна, оцінивши колір сечі. Якщо вона світло-солом'яного кольору, то все в порядку, а якщо більше несиченого, темного відтінку, імунітет може бути ослаблений.

 5. Низька рухливість

За даними дослідження британських вчених, сильніший імунітет у людей, які хоча б раз на тиждень займалися спортом. У тих, хто веде спосіб життя з низьким рівнем рухливості, лікування займає на 42% більше часу, а хвороба протікає важче. Так що навіть елементарна зарядка з ранку підвищить захисні функції вашого організму.

Нагадаємо, за словами головного лікаря Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тараса Масляка, є певні симптомні "маркери" того, що перебіг COVID у пацієнта буде важким.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитання24 хвилини тому
Сучасні низьковуглецеві технології в Україні
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитання2 години тому
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитання3 години тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання4 години тому
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання6 годин тому
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання7 годин тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитання8 годин тому
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання10 годин тому