Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «Тільки об’єктивні аргументи без ідеологічних та патріотичних фарб»: експерт про шанси українців на абсолютну перемогу

«Тільки об’єктивні аргументи без ідеологічних та патріотичних фарб»: експерт про шанси українців на абсолютну перемогу

П’ять аргументів «за» й жодного «проти».

4 хв на прочитання19 Березня 2022, 13:24
Поділитись:

Ми вже перемогли, розгромивши в тріски міф про могутність російської армії, ми консолідували захід навколо себе, ми створили собі найсильніший позитивний імідж на міжнародній арені як сильну демократичну державу з потужною армією та відважним народом. Про це розповідає політолог Дмитро Воронков.

Він пояснює, які в українців шанси на абсолютну перемогу, наводячи «тільки об'єктивні аргументи без ідеологічних та патріотичних фарб».

1. Ми перебуваємо у становищі оборони, причому на своїй землі. Просуватися чужою територією завжди складніше, ніж оборонятися. Дмитро Воронков наголошує на таких проблемах російської армії, як мізерна поінформованість щодо географічних особливостей місцевості та логістичні потреби.

«Свого часу це одна з причин, чому Ганнібал за всієї успішності карфагенського бліцкригу так і не напав на Рим. Так що перелічені моменти це давня відома військова аксіома. Згадати, наприклад, досвід Ізраїлю чи Афганістан», — говорить експерт.

Окрім того, військовий потенціал ворога виснажений, а на його заміщення потрібні ресурси та час, що для Росії питання проблематичні, нагадує політолог.

2. Росія воює не лише з українською армією, а й усім українським народом — ЗСУ, НГУ, ТрО, мирні люди.

«І навіть, кумедно, але ми вже маємо неформальні партизанські рухи, коли чоловіки (часто мисливці) самоорганізовуються, об'єднуються в групи і влаштовують засідки агресору. І це реальний факт, з яким абсолютно випадково зіткнулася наша ТрО))) Іншими словами, 40-мільйонна українська армія проти мільйонної російської. Проста математика. Причина такої консолідації розуміється на мотивації. І з кожним авіаударом по мирному населенню та з кожною кулею, випущеною по наших солдатах, ворог так і не зрозумів — він тільки посилює нашу злість, він робить нас сильнішими та впевненішими у своїй мотивації», — говорить Дмитро Воронков.

3. Зараз триває війна на економічну замору, причому для обох сторін. Експерт констатує, що Україні простіше через світову підтримку, а ось РФ, перебуваючи під тиском санкцій і ставши абсолютним ізгоєм, із кожним днем слабшає.

«Тому що війна — це «задоволення» дороге. Кожен штурмовик (вартістю близько 68 млн доларів), вертоліт або складну бойову техніку ворог не заповнить через відсутність потрібних компонентів. Тобто він втрачає певного напрямку військовий ресурс без перспективи його поповнення. І знову ж таки — санкційний тиск, хоч і не розбудив ще російське суспільство, але миттєво протверезило російський олігархат. Отже, все це питання часу. Нам просто треба триматись та вижити», — переконаний політолог.

4. Нам протистоїть ворог, який не має справжнього військового досвіду, бо звик воювати лише зі слабкими. А ЗСУ показали себе бійцями «вже зовсім з іншої касти», що деморалізує супротивника.

5. Стабільні постачання сучасного військового озброєння західними партнерами. На думку експерта, хоча в нас є одна складність небо та з урахуванням наших можливостей ми ведемо повітряну оборону максимально ефективно.

«Тому, як на мене, нам не обов'язково покладатися на закриття неба силами НАТО. Постачання у достатній кількості американських ППО великої дальності, плюс постачання винищувачів — це ті переломні моменти, які зроблять нас господарями свого неба. Іншими словами, ми можемо впоратися самі. Але військова технологічна підтримка потрібна. Це обов'язково», — підкреслює Дмитро Воронков.

Він упевнений, що для перемоги потрібно, щоб кожен просто тримався і робив те, що добре вміє чи може, на благо України.

«Я не намагаюся передбачати чи свідомо стверджувати. Я лише констатую, що ми маємо всі шанси!» — наголошує Дмитро Воронков.

Також ми розповідали, як захиститися від мародерів: законодавство та практичні поради (ФОТО, ВІДЕО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023