Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Тестостерон можна підвищити природним шляхом: 5 способів, які допоможуть це зробити легко і приємно

Тестостерон можна підвищити природним шляхом: 5 способів, які допоможуть це зробити легко і приємно

Якщо не запускати проблему, не доведеться йти до лікаря.

1 хв на прочитання16 Липня 2023, 01:22
Поділитись:

Якщо ви розумієте, що у вас є проблеми зі здоров'ям, не відкладайте візиту до лікаря. Простіше запобігти хворобі, ніж лікувати запущений випадок. Але можна підтримати організм, переглянувши свій спосіб життя, радить OldBoy.

✔ Намагайтеся спати щонайменше 7 годин на добу (по можливості, 8), оскільки тестостерон виробляється під час сну.

✔ Слідкуйте за тим, аби харчування було правильним і збалансованим — якнайбільше свіжих овочів і фруктів, менше солодощів і фастфуду. Для вироблення чоловічого гормону потрібні вітаміни А і D, цинк і магній. Включіть до раціону шпинат, броколі, червоне м'ясо, морепродукти, яйця, авокадо, горіхи.

✔ Рекомендовано помірне фізичне навантаження. Самі собою кардіотренування не впливають на рівень тестостерону, але вони спалюють жир. Чергуйте їх із силовими вправами, обов'язково включіть у програму тренувань жим лежачи, присідання, станову тягу, тому що в цих вправах задіяні великі м'язи.

✔ Пам'ятайте, що алкоголь знижує тестостерон. І якщо ви не можете відмовитися від нього зовсім, хоча би скоротіть кількість.

✔ Остання порада — менше стресу, більше відпочинку. Вчіться ставити «блок» на думки про роботу у свої вихідні, особливо, якщо робота нервова та напружена. Не всі можуть взяти й вимкнути телефон, іноді доводиться залишатися на зв'язку. Щоб уникнути нервового виснаження та вигоряння, займайтеся у свої вихідні чим завгодно, але залиште роботу для буднів.

Також ми розповідали про діагностику чоловічого здоров'я: як зрозуміти, що тестостерону поменшало.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost