Догори
Дати відгук

Теплі ночі назавжди змінюють справжній смак пива - дослідження

Глобальне потепління може вплинути не лише на танення льодовиків, а й на вирощування хмелю, що змінить смак пива.

1 хв на прочитання22 Серпня 2020, 22:11
pixabay pixabay
Поділитись:

Смак пива може змінитися через клімат. Місцевість впливатиме на смак хмелю, і відтак, на смакові якості кінцевого продукту.   Про це пише  hromadske.ua з посиланням на дослідження доцентки Університету Північної Кароліни Колін Догерті.

Йдеться про те, що на хімічні сполуки хмелю впливають погодні умови та ґрунт, на якому він росте.  Одним із важливих моментів глобального потепління є те, що теплішим стає не тільки день, а й ніч. Вночі хміль та інші рослини виробляють спеціальні хімікати, які допомагають боротися з бактеріями та іншими загрозами. Теплі ночі можуть зробити хміль, зокрема вразливішим до шкідників, адже він не встигатиме виробити достатню кількість речовин. Від кількості хімічних сполук також залежить смак хмелю, а отже, і смак пива.

Зміни клімату порушують звичний цикл розвитку рослин, через це зменшується його врожайність, а це вже впливатиме на кінцеву ціну пива.

Доцентка нагадує, що хміль також використовують у медичних препаратах. Через зміни в виробництві хімічних сполук хміль може втрачати свої антибактеріальні, протигрибкові та противірусні властивості.

 Додамо, клімат настільки змінисвя, що фермери трьох регіонів України можуть вирощувати оливки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.