Тефтелі з рибних консервів і рису — проста і смачна страва, яка готується в духовці. Для її приготування можна використовувати різні консерви, але найкращим вибором вважається горбуша.
Інгредієнти:
горбуша консервована (в олії) — 250-300 г;
рис круглозернистий — 100 г;
цибуля ріпчаста — 70 г (1 невеликий);
морква — 50 г (1 невелика);
яйце — 1 шт.;
сметана — 100 г;
часник — 15 г (2-3 зубчики);
крохмаль — 15 г (1 ст. ложка);
борошно — 30 г (1 ст. ложка з гіркою);
сіль — 0,25 ч. ложки (за смаком);
перець чорний мелений — дрібка;
олія (для змащування форми) — 1 ст. ложка.
Приготування.
З консервованої риби злити рідину.
Рис ретельно промити, залити водою (200 мл) та відварити до напівготовності (10 хвилин). Потім рис відкинути на друшляк і промити під холодною водою.
Ввімкнути духовку для розігріву до 200 °С.
Цибулю очистити і натерти на дрібній тертці.
Очищену моркву натерти на дрібній тертці.
Консервовану рибу викласти в тарілку та розім’яти виделкою.
З'єднати рис, рибу, цибулю, моркву, яйце, сіль і перець.
Ретельно перемішати. Додати крохмаль і ще раз перемішати.
Частинами ввести борошно та перемішати. Маса повинна вийти густою та в'язкою.
Форму для запікання змастити олією.
Вологими руками сформувати тефтелі.
Заготовки, що вийшли, щільно викласти у форму.
Відправити форму в розігріту до 200 °С духовку на 30 хвилин.
Часник очистити, пропустити через прес і додати до сметани. Перемішати.
Дістати форму з духовки та змастити тефтелі сметанно-часниковою сумішшю.
Температуру духовки збільшити до 230 °С і ввімкнути режим конвекції (якщо є у духовці). Повернути тефтелі в духовку та запікати ще 5-7 хвилин.
Кріп дрібно нарізати.
Посипати тефтелі з рибних консервів і рису, запечені в духовці, подрібненим кропом і подавати до столу.
Також ми розповідали про рисовий суп із кількою в томаті — вариться півгодини.