Догори
Дати відгук

Тефтелі з рибних консервів і рису в духовці — просто і смачно

Готову страву потрібно посипати свіжим кропом.

2 хв на прочитання17 Грудня 2022, 12:43
Поділитись:

Тефтелі з рибних консервів і рису — проста і смачна страва, яка готується в духовці. Для її приготування можна використовувати різні консерви, але найкращим вибором вважається горбуша.

Інгредієнти:

горбуша консервована (в олії) — 250-300 г;

рис круглозернистий — 100 г;

цибуля ріпчаста — 70 г (1 невеликий);

морква — 50 г (1 невелика);

яйце — 1 шт.;

сметана — 100 г;

часник — 15 г (2-3 зубчики);

крохмаль — 15 г (1 ст. ложка);

борошно — 30 г (1 ст. ложка з гіркою);

сіль — 0,25 ч. ложки (за смаком);

перець чорний мелений — дрібка;

олія (для змащування форми) — 1 ст. ложка.

Приготування.

З консервованої риби злити рідину.

Рис ретельно промити, залити водою (200 мл) та відварити до напівготовності (10 хвилин). Потім рис відкинути на друшляк і промити під холодною водою.

Ввімкнути духовку для розігріву до 200 °С.

Цибулю очистити і натерти на дрібній тертці.

Очищену моркву натерти на дрібній тертці.

Консервовану рибу викласти в тарілку та розім’яти виделкою.

З'єднати рис, рибу, цибулю, моркву, яйце, сіль і перець.

Ретельно перемішати. Додати крохмаль і ще раз перемішати.

Частинами ввести борошно та перемішати. Маса повинна вийти густою та в'язкою.

Форму для запікання змастити олією.

Вологими руками сформувати тефтелі.

Заготовки, що вийшли, щільно викласти у форму.

Відправити форму в розігріту до 200 °С духовку на 30 хвилин.

Часник очистити, пропустити через прес і додати до сметани. Перемішати.

Дістати форму з духовки та змастити тефтелі сметанно-часниковою сумішшю.

Температуру духовки збільшити до 230 °С і ввімкнути режим конвекції (якщо є у духовці). Повернути тефтелі в духовку та запікати ще 5-7 хвилин.

Кріп дрібно нарізати.

Посипати тефтелі з рибних консервів і рису, запечені в духовці, подрібненим кропом і подавати до столу.

Також ми розповідали про рисовий суп із кількою в томаті — вариться півгодини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.