Таємничий гість з глибин космосу: один шанс побачити комету, якій 80 тис. років

2 хв на прочитання08 Жовтня 2024, 18:53
Зображення створене ШІ

Очікується найближчий проліт давньої комети: унікальне небесне шоу від 13 до 15 жовтня 2024 року.

Ще одне незвичайне явище можемо спостерігати протягом декількох днів, у період з 13 по 15 жовтня 2024 року -  комета максимально наблизиться до Землі.

Комета, яка востаннє була видимою в нашій сонячній системі більше 80 000 років тому, пройде на безпечній відстані від Землі. Деякі вчені прогнозують, що вона летить з такою швидкістю, що, можливо, востаннє покаже нам свій хвіст та зникне в просторах космосу, далеко від Землі.

Сучасна наука стверджує, що проліт комети повз Землю не має впливу на психологічний стан людей та їх здоров'я. Відстань, на яку  комета наблизиться до нашої планети сягає 71 млн. кілометрів , тому її  компоненти не можуть  впливати на наше середовище та здоров'я. Також не слід чекати катастрофічних подій чи космічних бід.

Астролог Віта Найденко зазначає, що в астрології комети часто розглядаються як вісники змін, що розпочинають нову еру. Цікаво, що деякі астрологи вважають, що комети можуть впливати на енергію Землі та настрої людей, спонукаючи до рефлексії та переоцінки особистих цілей і цінностей.

Любителі астрономії також матимуть змогу спостерігати за цим явищем. Вона має бути настільки яскравою, що її навіть можна буде побачити неозброєним оком, якщо не заважатимуть пилові бурі та лісові пожежі. Орієнтиром для спостереження  буде хвіст сузір’я Великої Ведмедиці. Науковці рекомендують віддалитися від міського світла, високих будівель та дерев,  щоб побачити комету якнайкраще.

Хоча прямого впливу комети на Землю чекати не варто, проте вона є нагадуванням про красу і загадковість Всесвіту.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: