Сирна паска в духовці — простий рецепт без дріжджів

1 хв на прочитання03 Квітня 2023, 00:21

За бажання її можна зверху прикрасити глазур'ю.

Сирну паску можна легко приготувати в духовці. І сир, і сметану для приготування слід вибрати високої жирності: сир — не менше 9 %, сметану — не менше 20 %. Всі продукти для паски повинні бути кімнатної температури.

Інгредієнти:

сир — 750 г;

сметана — 150 г;

вершкове масло — 120 г;

яйця — 4 шт.;

цукор — 150 г;

крохмаль кукурудзяний — 3 ст. л.;

родзинки — 80 г;

ванілін — 1 пачка;

сіль за смаком.

Приготування.

У зручну глибоку миску викласти підготовлений сир, сметану, м'яке вершкове масло та крохмаль. Перебити блендером до однорідного стану.

Яйця розбити в окрему миску і збивати на невисокій швидкості, потроху додаючи цукор, сіль і ванілін. Збивати до отримання світлої пишної маси.

Викласти до сиру й обережно перемішати, щоб маса стала однорідною.

Додати родзинки та знову розмішати.

Форму для випікання вистелити папером і рясно змастити олією, щоб паска не прилипла.

Поставити в розігріту до 180 ° С духовку. Під лист необхідно поставити жароміцний посуд із водою — за рахунок цього пасха вийде ніжнішою.

Випікати залежно від духовки близько години. Готовність перевірити зубочисткою: при протиканні випічка має залишитися сухою.

Готову паску дістати і залишити остигати у формі.

За бажання зверху прикрасити паску глазур'ю.

Також ми писали про ніжний великодній крафін — рецепт модної паски.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: