Сирну паску можна легко приготувати в духовці. І сир, і сметану для приготування слід вибрати високої жирності: сир — не менше 9 %, сметану — не менше 20 %. Всі продукти для паски повинні бути кімнатної температури.
Інгредієнти:
сир — 750 г;
сметана — 150 г;
вершкове масло — 120 г;
яйця — 4 шт.;
цукор — 150 г;
крохмаль кукурудзяний — 3 ст. л.;
родзинки — 80 г;
ванілін — 1 пачка;
сіль за смаком.
Приготування.
У зручну глибоку миску викласти підготовлений сир, сметану, м'яке вершкове масло та крохмаль. Перебити блендером до однорідного стану.
Яйця розбити в окрему миску і збивати на невисокій швидкості, потроху додаючи цукор, сіль і ванілін. Збивати до отримання світлої пишної маси.
Викласти до сиру й обережно перемішати, щоб маса стала однорідною.
Додати родзинки та знову розмішати.
Форму для випікання вистелити папером і рясно змастити олією, щоб паска не прилипла.
Поставити в розігріту до 180 ° С духовку. Під лист необхідно поставити жароміцний посуд із водою — за рахунок цього пасха вийде ніжнішою.
Випікати залежно від духовки близько години. Готовність перевірити зубочисткою: при протиканні випічка має залишитися сухою.
Готову паску дістати і залишити остигати у формі.
За бажання зверху прикрасити паску глазур'ю.
Також ми писали про ніжний великодній крафін — рецепт модної паски.