Догори
Дати відгук

Сирія палає: евакуйовано уже понад 25 тисяч осіб (відео)

1 хв на прочитання14 Жовтня 2020, 13:52
Поділитись:

Західні регіони Сирії потерпають від масштабних лісових пожеж, що змусили десятки тисяч людей покинути свої домівки і завдали величезної шкоди сільськогосподарським угіддям. Жертвами вогню у вівторок стали щонайменше троє осіб, повідомляє агенство САНА

За офіційними даними, протягом кількох останніх днів вдалося загасити десятки пожеж поблизу прибережних міст Латакія і Тарту. Крім того, місцевій владі довелося докласти неабияких зусиль, щоб забезпечити питною водою жителів сільських районів, ідеться в повідомленні офіційного Дамаска.

Тільки в провінції Тарту вдалося загасити майже 100 пожеж. Вогнем знищено дев'ять тисяч гектарів лісових або сільськогосподарських угідь, а також господарські, складські й житлові приміщення, йдеться в повідомленні місцевих ЗМІ.

Не менше 25 тисяч людей довелося евакуювати. А загалом цей природний катаклізм прямо чи опосередковано зачепить близько 140 тисяч людей, що потерпатимуть від перебоїв з водо- та електропостачанням, втрати доступу до лікарень й інших важливих закладів та інфраструктури.

Відомо, наслідки таких пожеж ліквідовуються не один, не два і навіть не 10 років — екосистема відновлюється дуже довго. На нормальне відновлення лісів прийдеться чекати не менше 50 років.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко