Догори
Дати відгук

Синоптики звітують про зростання рівня зволоження ґрунту. Де фіксується найвищий рівень

Середньомісячна температура ґрунту у східних та центральних областях коливалась від +1 до +2 °С

1 хв на прочитання09 Січня 2022, 12:10
Image by walkersalmanac from Pixabay Image by walkersalmanac from Pixabay
Поділитись:

У грудні рівень зволоження ґрунту мав тенденцію зростання порівняно з попереднім місяцем. Також цьогорічні показники перевищили значення за аналогічний період 2019 р., але виявилися нижчими за показники 2020 р. Повідомили аналітики сервісу Метео Фарм.

«Найвищий рівень зволоження 25-27 % спостерігався на півночі, у Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Закарпатській областях. Найнижчий рівень вологості 20-22 % зафіксовано на півдні, в Луганській, Харківській, Чернівецькій та Дніпровській областях. На решті території цей показник дорівнював 23-24 %», — повідомили аналітики.

Середньомісячна температура ґрунту у східних та центральних областях коливалась від +1 до +2 °С, на Півночі — 0…+1 °С. У західних областях — +1 °С, на Півдні — +3…+4 °С. Середньомісячна температура ґрунту за грудень 2021 р. на декілька градусів була прохолоднішою від температури за аналогічний період 2019 р. Мінімально температура ґрунту опускалась до -10…-11 °С на сході, у Сумській, Запорізькій, Дніпровській та Полтавській областях. На решті території мінімальні температури перебували в межах -6…-9 °С. 

Раніше ми писали, що нічні заморозки та суховійні явища негативно вплинули на зернові.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.