Супер планета: Марс і Юпітер ненадовго "зустрінуться" у нічному небі

1 хв на прочитання14 Серпня 2024, 08:56
Фото: msn.com

Щоб краще роздивитися незвичне космічне явище, науковці радять скористатися телескопом або біноклем.

Північне сяйво через потужну магнітну бурю, серпневий зорепад Персеї, а тепер ще й візуальне шоу у вигляді супер планети! Шанувальникам нічного зоряного неба у ці дні є чим себе розважити. 14 серпня Марс і Юпітер настільки наблизяться один до одного з точки зору спостерігача на Землі, що виглядатимуть як "подвійна супер планета". Про це повідомляє Space.com.

Рух назустріч одна одній планети почнуть у центрі сузір'я Тельця. Це відбуватиметься до першої години ночі за київським часом. А через 2 години планетарну "пару" буде добре видно на нічному небі. Щоправда, аби добре розгледіти космічне шоу, краще озброїтися телескопом або, принаймні, біноклем.

Під час зближення планети виглядатимуть настільки близько одна від одної, що між ними не поміститься навіть "скибочка" Місяця. Хоча, звісно, це всього лиш візуальний ефект. Насправді іж обоа небеснии тілами - сотні мільйонів кілометрів відстані.

Таке "рандеву" планет відбувається приблизно кожні три роки. Та аж настільки близькими Марс і Юпітер у майбутньому будуть лише у 2033 році. Тоді вони зійдуться на 12 кутових хвилини, це навіть більше, ніж сьогодні.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: