Догори
Дати відгук

Прокуратура підозрює підприємця у заволодінні 16,5 млн грн: постачав мікроскопи

Директора товариства підозрюють у заволодінні ₴16,5 млн. при постачанні медобладнання для лікарень

1 хв на прочитання06 Травня 2020, 14:18
pixabay pixabay
Поділитись:

Столичними правоохоронцями повідомлено про підозру керівнику комерційної структури за фактом заволодіння 16,5 млн гривень бюджетних коштів під час постачання медичного обладнання.

Як ідеться на сайті  прокуратури Києва, директор столичного приватного підприємства,  здійснив постачання до міських та обласних лікарень імпортованого медичного обладнання (лабораторних центрифуг та мікроскопів) за ціною, що перевищує граничну націнку у 10% до закупівельної вартості товару. Цим він порушив  вимоги чинної на момент вчинення протиправних діянь постанови Кабінету міністрів України «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення».

У прокуратурі заявляють, що висновок судово-економічної експертизи підтверджує завдання збитків державі на загальну суму 16,5 млн гривень.  

"Дії директора товариства кваліфіковано за ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України. Досудове розслідування триває. Вживаються заходи для відшкодування спричинених державі збитків", - зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, GreenPost писав про те, як правоохоронці викрили в одній з київських клінік «схему переправлення новонароджених немовлят за кордон».

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.