Догори
Дати відгук

Стежити за посівами з дому: фермерам відкрили безкоштовний доступ до супутникового моніторингу полів

Платформа супутникового моніторингу полів – “хмарний” сервіс, який використовує супутникові знімки для стеження за посівами. Він надає фермерам важливу актуальну інформацію про їхній стан

1 хв на прочитання03 Квітня 2020, 17:00
Image by Thomas B. from Pixabay Image by Thomas B. from Pixabay
Поділитись:

Українсько-американська компанія EOS Data Analytics долучилась до ініціатив на допомогу бізнесу, щоб сприяти подоланню негативних наслідків пандемії COVID-19. Аби фермери не ризикували, компанія  відкрила безкоштовний доступ до платформи супутникового моніторингу полів.  

"Платформа супутникового моніторингу полів – “хмарний” сервіс, який використовує супутникові знімки для стеження за посівами. Він надає фермерам важливу актуальну інформацію про їхній стан.Технологічна платформа повідомляє користувачів про зміни у вегетації, попереджає про різку зміну погоди, автоматизує виставлення пріоритетів", - пише  seeds.org. 

Завдяки супутниковим даним за станом полів можна стежити буквально з дому, зменшуючи потребу контактувати з людьми. Це важливо на час пандемії коронавірусу.

Доступ до платформи буде безкоштовним до 30 квітня 2020 року, аби скористатися нею, потрібно зареєструватися на сайті платформи та отримати листа з інструкціями для безплатного доступу.

Як відомо, Уряд розширив перелік «легальної» діяльності в агросекторі під час карантину: дозволити продаж запчастин для транспортних засобів, в тому числі для тракторів та іншої сільськогосподарської техніки.

Також експерти вважають, що загальне сповільнення світової економіки через пандемію коронавірусу безумовно відіб’ється на Україні, яка має сировинну і експортно-орієнтовану структуру промисловості.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost