Догори
Дати відгук

Степанов прокоментував поразку китайської вакцини Sinovak, яку закупило МОЗ

Якщо вакцина покаже занадто низькі результати, за словами міністра, від неї відмовляться та отримають фінансове відшкодування.

1 хв на прочитання13 Січня 2021, 12:35
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Якщо ефективність китайської вакцини Sinovac буде меншою за 70 %, Міністерство охорони здоров'я відкличе свій договір із компанією-виробником і не буде закуповувати препарат. Про це 13 січня на щоденному брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.   

«Ефективність продукції на момент поставки має бути підтверджена на рівні не менше 70 %. Такий аналіз має бути підтверджений від компанії-виробника», — сказав Степанов.

Очільник профільного міністерства також додав, що в разі відмови України від закупівлі вакцини, компанія відшкодовує кошти в повному обсязі.

«Фінансово ми повністю захищені й у нас є банківська гарантія на ці речі», — наголосив міністр охорони здоров'я.  

Нагадаємо, що напередодні в лабораторіях Індонезії китайська вакцина проти коронавірусу Sinovac Biotech, котру нещодавно закупила Україна для масової вакцинації, показала найгірші результати — 65 % ефективності.

Тим часом у Бразилії Sinovac Biotech показала ефективність 78 %. А минулого місяця Туреччина заявила, що та ж вакцина показала ефективність 91,25 % під час місцевих випробувань.

Як писав GreenPost раніше, Україна закупить нову партію вакцини проти COVID. Чи буде це Sinovac Biotech, Максим Степанов не уточнив.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.