Догори
Дати відгук

Стефанишина хоче зварити борщ у Євросоюзі, Абрамовський — готував вдруге в житті: деталі борщ-батлу міністрів

Перемогу отримав борщ із вишнями.

2 хв на прочитання23 Грудня 2020, 12:00
Всі фото з Фейсбуку Всі фото з Фейсбуку
Поділитись:

Вчора, 22 грудня, чотири члени Кабміну змагалися на краще приготування борщу. Ідею такого заходу — популяризації української фірмової страви —  реалізувало Міністерство культури й інформаційної політики.

Було дві команди: віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та Роман Абрамовський, міністр довкілля і природних ресурсів і Ігор Петрашко — міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Суддею виступив шеф-кухар Євген Клопотенко

За словами міністра культури та інформаційних технологій Олександра Ткаченка,  така активність (проведення заходів із популяризації борщу — ред.) вкрай важлива для промоції страви та включення «Культури приготування українського борщу» до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. 

«У команді з Olga Stefanishyna готували борщ за всеукраїнським рецептом із вишнями! Вийшло смачно, як і в команди-суперників Ігоря Петрашка та Романа Абрамовського. Їхній особливий інгредієнт — смажена капуста. Перемогу здобув борщ, бо по-іншому бути й не могло. Коли український борщ готують українці — завжди виходить смачно)», — поділився враженнями міністр Ткаченко у Фейсбуці.

В свою чергу міністерка Ольга Стефанишина назвала  борщ скарбом української кухні та запропонувала ідею повторити сьогоднішню акцію в якійсь столиці ЄС. 

Міністр захисту довкілля і природних ресурсів України Роман Абрамовський у себе у Фейсбук зізнався, що власноруч приготував борщ вдруге в житті: «І як на мене, він вдався на славу. Борщ вийшов саме такий, як я люблю — не густий, в міру наваристий. І з моїм сьогоднішнім секретним інгредієнтом — тушкованою капустою».

Перемогу отримав борщ із вишнями у виконанні команди Стафанишина-Ткаченко.   

Нагадаємо, що Міністерство культури та інформаційних технологій обіцяло провести стрим борщ-батлу у Фейсбуці, але щось пішло не так. Пресслужба відомства повідомила, що з технічних причин онлайн-трансляції батлу міністрів не буде. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.