Що ми зазвичай робимо після приготування макаронів? У більшості випадків зливаємо воду у раковину, вважаючи її абсолютно некорисною у подальшому. Мовляв, свою роль вона вже виконала, їжа зварилася, то можна усе зайве і вилити.
Але насправді така вода може ще знадобитися. Є низка варіантів, що робити з водою після варіння макаронів.
Вода з макаронів – це чудова основа для соусу до пасти. Щоб приготувати такий соус, у цю воду потрібно додати масло, сир і спеції.
Крім цього, на основі такої води можна приготувати соус песто. Для соусу потрібно подрібнити за допомогою блендера горіхи, часник і базилік. Далі додаємо пармезан, який попередньо потрібно натерти на тертці, сіль та оливкову олію. Утворену суміш розбавляємо водою, яка залишилася після варіння макаронів.
Таку воду можна використовувати під час замішування тіста – як дріжджового, так і прісного.
Так-так, як би це дивно не звучало, але вода з макаронів може допомогти ефективніше очистити брудний посуд. У такій рідині є крохмаль, який виділився з продукту під час варіння – він допоможе краще очитити забрудення. Потрібно просто залити рідиною посуд і дати йому час відкиснути, а потім помити. Усі забруднення відмиватимуться набагато легше.
У такій воді є багато корисних речовин, тому нею можна і навіть потрібно підливати кімнатні рослини. Але для цього вона не повинна містити солі та приправ. Перед використанням її потрібно охолодити.
Корисні речовини, які містяться у такій воді, можуть допомогти і для волосся. Можна використовувати її як маску – нанести і потримати 10 хвилин, потім змити з використанням шампуню. Після цього волосся буде блискучим і шовковистим.
Вода після варіння макаронів може допомогти, якщо вас турбують болі у ногах. Можна зробити "ванночку" з такої рідини і потримати у ній ноги кілька хвилин.