Стало відомо, яка аптека першою запустить продаж ліків з канабісом

1 хв на прочитання04 Жовтня 2024, 09:51
Верховна Рада приняла законопроект о легализации медицинского каннабиса

Призначення і відпуск ліків на основі канабісу здійснюється тільки за електронним рецептом, який може видати лікар як сімейної практики, так і спеціалізованої меддопомоги.

В Україні зареєстрували першу аптеку, яка матиме право продавати ліки на основі медичного канабісу. Про це розповів голова профільного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький.

Першою аптекою, яка долучилася до електронної системи медичного канабісу, стала аптека в Черкасах. Уряд очікує, що інші аптеки також приєднаються найближчим часом.

Вже запрацювала електронна система. Відповідно до закону про легалізацію медичного канабісу, вона контролюватиме всі процеси — від імпорту чи вирощування рослин до їхнього продажу в аптеках. Відповідно до вимог законодавства, кожен процес, вид діяльності з медичним канабісом не пізніше наступного дня фіксується у системі.

Призначення і відпуск ліків на основі канабісу здійснюється виключно за електронним рецептом, який може видати лікар як сімейної практики, так і спеціалізованої меддопомоги. За е-рецептом можна отримати як готовий препарат, так і ліки, що виготовляються в аптеці.

Раніше уряд схвалив зміни до ліцензійних умов. Фактично, під ліцензійний контроль потрапляє весь процес обігу, починаючи від імпорту чи вирощування рослин і завершуючи їх відпуском в аптечному закладі. А Міністерство охорони здоров'я затвердило правила призначення ліків на основі медичного канабісу, виготовлених в умовах аптеки.

В Україні 16 серпня набув чинності закон про легалізацію медичного канабісу, який Рада остаточно ухвалила у грудні минулого року, а президент Володимир Зеленський підписав 15 лютого.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: