Догори
Дати відгук

Стало відомо, як написали Радіодиктант цьогоріч

Суспільне Мовлення оголосило імена переможців.

2 хв на прочитання05 Грудня 2023, 16:54
Як написали Радіодиктант цьогоріч | новини Як написали Радіодиктант цьогоріч | новини
Поділитись:

Цікаво, що минулого року жодна робота не була без помилок. З двадцяти переможців п'ятеро допустили лише одну помилку в тексті, а п'ятнадцять - дві.

У вівторок, 5 грудня, Суспільне Мовлення оголосило імена переможців Радіодиктанту національної єдності-2023.

Про це повідомили на сайті «Суспільного мовлення»

Не припустилися жодної помилки у Радіодиктанті дві переможниці: Христина Гоянюк та Галина Шура. Переможцями Радіодиктанту національної єдності-2023 також стали учасники, які припустилися однієї помилки: Olesia Zhu; Євгенія Антонюк; Вікторія Норичка; Іванна Рубан; Юлія Шевченко.

Цікаво, що минулого року не було жодної роботи без помилок. П’ятеро з двадцяти переможців припустилися лише однієї помилки в тексті, п’ятнадцятеро — двох.

«Приклад Христини Гоянюк, яка цього року потрапила до Книги рекордів України як постійна учасниця, що не пропустила жодного Радіодиктанту від 2000 року та неодноразова переможниця вказує нам на традицію писати разом. Та попри тяглість нам вдається щороку долучати нових учасників і це дуже важливий фактор об’єднання українців у цілому світі», — зазначив Дмитро Хоркін, член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо, телебачення та діджиталу.

Нагадаємо, Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований командою Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Відтоді він проводиться щороку і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об’єднує українців і знавців української мови по всьому світу. Цьогоріч листи з радіодиктантом на перевірку надійшли з 39 країн світу, в тому числі написані шрифтом Брайля.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.