Дослівний переклад латинської назви волоського горіха – “царський жолудь”. Продукт довгий час вважався їжею обраних, нижчі стани не могли навіть спробувати його під страхом покарання. Ще його називали “деревом життя”. Це було раніше, сьогодні такий горіх знаходитися у вільному продажі, але також залишається цінним продуктом для усього організму людини, пише Yizhainfo.
У медицині горіх відомий з часів Авіценни і Гіппократа, його застосовували, як антисептик, тонізуючий та очищаючий засіб, який здатний значно покращувати травлення. Можна сказати, що і сьогодні такий горіх застосовується лікарями, широко використовується в косметології і не лише. Але багатьом людям хочеться дізнатися, чому такий продукт несе велику користь усьому організму, і в якій кількості його дозволено приймати? На усі ці питання є повноцінні відповіді.
Фахівці намагаються постійно дізнаватися про кожен продукт усю потрібну інформацію. Проведеними дослідженнями встановлено, що вживання хоч би двох ядер горіхів на день збагатить організм людини на наступними корисними елементами:
При цьому різні мікро-макроелементи розташовуються в різних частинах горіха. З цієї причини не варто вважати, що вживати можна і треба тільки ядра горіх. Листя багате на алкалоїди, каротин, вітаміни С і Е, ядра – білки, вітаміни Е, С, К, Р і амінокислоти. При цьому велика кількість солей кобальту, заліза, ефірних олій міститься саме в зрілих плодах, в незрілих більше вітамінів і каротину.
Тому багато хто використовує не лише зрілі горіхи, але і ті, які ще не достигли несуть користь і можуть застосовуватися в створенні найрізноманітніших засобів по догляду за тілом. Зрозуміло, що користь від горіха є, але яка саме давайте розібиратися!
У медицині горіхи використовуються як судинорозширювальний, жовчогінний, глистогінний, протизапальний засіб. Багато людей відмічають, що поїдання горіхів відмінно допомагає відновити сили після важких захворювань, хірургічних операцій і різних травм. І це лише мала частина користі, яку горіх приносять організму людини.
Окрім цього варто відмітити наступні його корисні властивості:
Про користь волоського горіха можна говорити багато. Але також виникає цілком нормальне питання, а чи є у нього ті якості, які можуть зашкодити організму?
Як відомо, волоський горіх являється алергеном через великий вміст жирів і білків. Надмірне його вживання приводить до таких негативних наслідків, як запалення мигдалин, висип в ротовій порожнині, спазми судин головного мозку, кропив’янка, стоматит і діатез.
Щоб уникнути цього не варто зловживати горіхами. З’їдати краще не більше 4-х ядер на добу. Тоді волоські горіхи приноситимуть тільки користь, а не шкоду.
Існують також протипоказання до споживання волоського горіха для декількох категорій людей, у яких:
Протипоказанням може служити і те, що продукт досить калорійний, на 100 грамів доводиться 650 кілокалорій. Це варто врахувати тим, хто бореться із зайвою вагою. Ні в якому разі не можна вживати зіпсовані горіхи: під дією плісняви виробляються токсини, які можуть провокувати онкологічні захворювання. Незважаючи на усі ці негативні якості, волоський горіх – дуже корисний продукт, його шкода для організму мінімальна, якщо дотримуватися перелічені вище правила.