Кава містить багато корисних для здоров’я речовин, включаючи кофеїн, дитерпени та хлорогенову кислоту. Нещодавно вчені з дізналися, що помірне вживання кави покращує роботу нирок.
Результат дослідження було в журналі Kidney International Reports. Американські вчені виявили, що споживання кави пов’язане з нижчим ризиком розвитку гострого ураження нирок (або гострої ниркової недостатності), пише Новости Ю
Кофеїн, який міститься в каві, позитивно впливає на функцію нирок, а щоденне вживання кави пов’язане з меншим ризиком хронічної хвороби нирок. Хоча інші сполуки, які містяться в напої, менш вивчені, вже відомо, що вони зменшують загальне запалення та окислювальний стрес.
У дослідженні взяли участь понад 14000 людей у віці 45-64 років. Вчені виявили, що люди, які пили каву у будь-якій кількості, мали на 11% менший ризик розвитку гострого ураження нирок порівняно з людьми, які взагалі не вживали цей напій. Але найкращі результати вчені спостерігали в учасників, які споживали 2-3 чашки цього напою на день.
Раніше миписали: 4 помилки, яких варто уникати при споживанні кави