Догори
Дати відгук

Стало відомо, хто найчастіше хворіє на штам «Дельта»

Свій «внесок» зробило також Євро-2020.

1 хв на прочитання02 Липня 2021, 22:24
Стало відомо, хто найчастіше хворіє на штам «Дельта» Стало відомо, хто найчастіше хворіє на штам «Дельта»
Поділитись:

Вчені з Бельгії заявили, що штам коронавірусу «Дельта» у країні найчастіше поширюється через молодь, яка не встигла вакцинуватися. Якщо негайно не вжити заходів, ситуація швидко погіршиться.

Про це повідомляє The Brussels Times.

Вірусолог Нерт Моленбергз заявив, що протягом минулого тижня кількість заражених штамом «Дельта» становила 15,7 % усіх нових інфікованих коронавірусом. Водночас ще два тижні тому цей показник був меншим на 6,1 %.

За словами Моленбергза, вже до кінця липня показник може зрости до 80−90 %.

«Ми знаємо, що вакцини добре працюють проти варіанта «Дельта», але лише тоді, коли люди пройшли повну вакцинацію, і за 14 діб після останнього щеплення», — наголосив вчений.

Вірусолог зауважив, що стрімке поширення «Дельти» серед молоді можна пояснити тим, що першочергово вакцинували людей старшого віку. Зокрема, у бельгійському регіоні Фландрія приблизно 74 % людей віком від 18 до 19 років досі не отримали навіть першої дози вакцини.

Свій «внесок» зробило також Євро-2020. Під час матчів на стадіонах збирається багато людей, які не надто стежать за соціальною дистанцією. Частина з них прибуває з регіонів із «поганими» показниками.

Нагадаємо, науковці навчилися лікувати рак за допомогою власної мікрофлори пацієнта.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.