Спостерігачі МАГАТЕ почали моніторинг на високовольтних електропідстанціях Укренерго

1 хв на прочитання14 Вересня 2024, 15:41
ФОТО: Місія МАГАТЕ на високовольтній електропідстанції системи передачі / Укренерго

Агентство розширить представництво своїх місій в Україні на об'єкти інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС.

Спостерігачі агентства МАГАТЕ почали роботу на високовольтних електропідстанціях системи передачі. Про це повідомили в Укренерго.

12 вересня моніторингова місія Агентства відвідала одну з підстанцій Укренерго, яку внесли до переліку ключових в контексті гарантування безпечної роботи АЕС. 

Керівник НЕК "Укренерго" Олексій Брехт вважає, що присутність моніторингової місії Агентства на ключових електропідстанціях має стати "додатковим фактором стримування Росії від ударів по об’єктах системи передачі". 

Енергоатом повідомив, що експерти МАГАТЕ разом із представниками НАЕК, Укренерго та Держатомрегулювання оглянули об’єкт і задокументували пошкодження, яких зазнала підстанція внаслідок ракетних атак. Також фахівці обговорили вплив обстрілів на безпеку роботи АЕС в Україні.

Окремої уваги, наголосили в Укренерго, потребує проблема енергопостачання тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Стабільність її зовнішнього живлення порушується внаслідок атак агресора. Вже вісім разів за період окупації єдиним джерелом живлення ЗАЕС залишались резервні дизель-генератори. Пошкоджені електромережі постійно відновлюють ремонтні бригади “Укренерго” для дотримання необхідних умов безпеки на атомній електростанції.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: