Догори
Дати відгук

Спеціалісти розповіли про користь каштанового меду

Нині у продажу є декілька видів меду

2 хв на прочитання03 Червня 2022, 10:33
Поділитись:

Мед є натуральним продуктом природи. Ще в Давні часи Піфагор стверджував про цілющі властивості цього продукту. За його словами, він би не дожив до своїх 90 років, якби не вживав регулярно мед. У Стародавньому Єгипті мед використовували з різною метою. Їм лікували рани, омолоджували шкіру, підвищували імунну систему і знімали запалення різного походження. Доведено, що декілька чайних ложок меду стимулюють роботу секреторної і моторної функції шлунку, усувають проблеми запорів і чинять заспокійливу дію на нервову систему, пише yizhainfo.

Основні особливості будь-якого сорту меду полягають в його складі. Натуральний бджолиний продукт містить моносахариди (фруктозу і глюкозу), які легко засвоюються в людському організмі. Ці і інші корисні речовини досить швидко надходять в кров, активізуючи свої властивості. Таким чином, людина поповнює свої енергетичні запаси практично миттєво. Це пояснює активацію розумової діяльності і заряд бадьорості в тілі.

Нині у продажу є декілька видів меду: травневого, трав’яного, гречаного, акацієвого, каштанового і інші. Одним з найкорисніших сортів вважається каштановий мед. Його корисні властивості і протипоказання відомі далеко не усім, тому варто розглянути цей сорт бджолиного продукту детальніше.

Склад каштанового меду

Основний склад каштанового меду наступний:

  • марганець
  • мідь
  • залізо
  • фруктові цукри
  • вітаміни групи В, РР, С і інші.

Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти (вітаміну С) в продукті в організмі людини формується колаген, який зміцнює стінки судин. Таким чином, мед сприяє зміцненню серцево-судинної системи, а також він є дуже сильним антиоксидантом. Крім того, усі процеси життєдіяльності значно покращуються. Необхідно відмітити, що каштановий мед значно знижує рівень холестерину в крові, підвищує всмоктуваність заліза з шлунково-кишкового тракту і запобігає токсинам в печінці.

До числа негативних чинників про мед з каштанів слід зазначити наступне: цей сорт частіше за інші викликає алергічну реакцію. Його не рекомендується вживати при індивідуальній непереносимості. Слід бути пильними, оскільки недобросовісні продавці паленний цукор з барвником видають за каштановий мед.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Управління небезпечними відходами
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання23 хвилини тому
Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання2 години тому
Закон «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитання3 години тому
Салат із курячим філе
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитання4 години тому
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитання5 годин тому
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитання5 годин тому
Україну накрили «піщані» дощі: чи несуть вони загрозу
1 хв на прочитання7 годин тому
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання8 годин тому