Середній термін зберігання апельсинів після їх купівлі – два тижні. На відміну від мандаринів, ці цитрусові можна деякий час тримати при кімнатній температурі. Оптимальним варіантом збереження свіжості апельсинів, вважається спеціальне відділення в холодильнику (у сучасних моделях таким відсіком, як правило, являються висувні ящики із зображенням фруктів), пише yizhainfo.
При кімнатній температурі, термін зберігання апельсинів обмежується одним тижнем. Цитрусові не люблять світло та сонячні промені, тому розміщувати їх краще в темному і максимально прохолодному місці. Середньою температурою зберігання апельсинів, вважається показник від 3 до 8 градусів. Корективи можуть бути внесені сортами цитрусових. Є окремі види, які відрізняються максимально тривалими термінами зберігання або, навпаки, здатні зіпсуватися за короткий проміжок часу.
Особливих відмінностей у зберіганні апельсинів в холодильнику або при кімнатних умовах, не спостерігається. Термін практично ідентичний і в першому, і в другому варіанті. Зберігання апельсинів можна продовжити за допомогою чергування, зберігання в холоді і при кімнатній температурі: якщо цитрус знаходиться в холодильнику добу, то декілька годин він має бути в менш охолодженому місці, а потім його повертають знову в прохолодне місце.
Вплив температури на термін зберігання апельсинів:
Якщо апельсини планується зберігати впродовж тривалого терміну, то потрібно заздалегідь підготувати плоди. Існує декілька правил та нюансів, завдяки яким, цитрусові не втратять товарний зовнішній вигляд і не порушаться смакові властивості:
Апельсини не є рідкістю на прилавках сучасних магазинів. Немає сенсу купувати цитруси для зберігання в домашніх умовах, впродовж декількох місяців. Рекомендується це робити не більше чотирьох тижнів. За цей час цитрус не зіпсується і не висохне, зберігаючи свої смакові якості. Тривалий термін зберігання має деякі складнощі з дотриманням потрібних температур повітря та рівня його вологості.