Догори
Дати відгук

Спеціалісти радять: порція зеленої квасолі покриває дефіцит мінералів і вітамінів

Стручкова квасоля – приготування

3 хв на прочитання21 Листопада 2022, 10:39
Поділитись:

Найкращі способи вживання стручків – швидке кип’ятіння у воді або на пару. Смаження або приготування в духовці не показані в лікувальних цілях, оскільки при цьому руйнується значна частина вітамінів та інших активних речовин.

Варена стручкова квасоля: добре промиті і очищені від домішок стручки поміщаються в каструлю з нержавіючої сталі, в якій вже кипить вода.Поставте їх на маленький вогонь і дайте закипіти. Приготування закінчено, коли в них легко ввійде виделка. В кінці можна додати олію, томатний сік, білий соус і спеції. Пропарену стручкову квасолю (найздоровіший спосіб) можна отримати за допомогою наявних у продажу електричних пристроїв (пароварок). Після витримки парою боби залишають остигати.

Його можна їсти просто, з оливковою олією та сіллю, або з різними корисними соусами (часник, базилік, оливки, м’ята, імбир, чебрець).

Магній і кальцій

Витрата 250 гр. зелена квасоля забезпечує приблизно чверть добової потреби магнію та кальцію, двох складових мінералів. Останні дослідження показали, що мінерали, отримані з різних природних джерел, набагато ефективніше засвоюються й використовуються організмом, ніж мінерали, отримані з одного джерела, наприклад таблетки кальцію.

Залізо

Щодо зелених бобів, дослідження стверджують, що вони є одними з найкращих рослинних джерел органічного заліза, перевершуючи в цьому відношенні навіть шпинат і кропиву. Залізо є важливим мінералом для транспортування кисню з легенів до всіх тканин органу, а також для виробництва енергії в організмі.

Мідь і цинк є ще двома важливими мікроелементами, присутніми в зелених бобах.

Вітамін А

Споживання порції зеленої квасолі забезпечує 30% потреби у вітаміні А. Крім того, порція насичено-жовтої квасолі може забезпечити навіть 50% цього вітаміну, необхідного для зору, для імунної системи, а також для захисту організму від вільних радикалів.

Вітаміни групи В

Стручки квасолі містять значну кількість вітамінів В1, В2, В3 і В6, дуже важливих для організму. Точніше, 4 вітаміни цього комплексу виявилися незамінними для імунної системи, нервової системи, а також для процесів засвоєння жирів, цукру та білків.

вітамін С Добова норма споживання порції 250 гр. зелені боби покривають близько 50% добової потреби у вітаміні С.

Вітамін С допомагає організму боротися з інфекціями, підтримуючи здоров’я серцево-судинної системи і забезпечуючи гормональний баланс.

Вітамін К Зелена квасоля є одним з найбагатших на вітамін К продуктів, разова порція 250 гр. стручків покриває майже 100% щоденних потреб. Вітамін К допомагає з’єднати молекули кальцію в кістках, тому він дуже важливий для міцності кісток. Також вітамін К відіграє важливу роль у процесах згортання та відновлення зруйнованих тканин. Запобіжні заходи Через високий вміст солей щавлевої кислоти стручкову квасолю слід з обережністю, один раз на тиждень, вживати людям, які страждають на оксалатні камені в нирках. Також при диспепсії, схильності до метеоризму стручкову квасолю приправлять чебрецем, базиліком, кмином або орегано.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
Нові можливості та фінансовий успіх: гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитанняВчора
Управління небезпечними відходами
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитанняВчора
У Києві викрито незаконне казино під прикриттям спортклубу
1 хв на прочитанняВчора
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитанняВчора
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитанняВчора
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитанняВчора