Догори
Дати відгук

Спалах коронавірусу у будинку для літніх: одна людина померла та 12 хворих

Швидка відмовилися госпіталізовувати заражену пенсіонерку у важкому стані

2 хв на прочитання29 Квітня 2020, 18:32
Фото Вісник Придесення Фото Вісник Придесення
Поділитись:

Масове захворювання коронавірусом виявлено у будинку для літніх людей, який розташований під Києвом в селі Зазим'я,  Броварського району. 

Кілька днів тому один зі стареньких потрапив до лікарні та помер, ПЛР-тест показав, що він був хворий на коронавірус. В той самий час у закладі померла ще одна людина. Чи був цей летальний випадок від вірусу наразі невідомо, тому що результати аналізу поки що не готові.

Після цього усіх 23 мешканців будинку для літніх та трьох доглядальниць медики перевірили за допомогою експрес тестів. Вони показали, що 12 пенсіонерів заразилися коронавірусом. Усім працівникам та літнім людям зробили додаткові ПЛР аналізи. Їх результати стануть відомі завтра, 30 квітня. 

Про стан хворих GreenPost розповів Віталій Крупенко, сільський голова Зазим'я.

"Усі літні люди у віці 75+. Наразі 23 стареньких ізольовані у будинку, до них пускають лише трьох працівниць. Жінки теж перебувають на самоізоляції в будівлі для персоналу. Сільська рада забезпечила людей усіма потрібними ліками та продуктами. Одна жінка з 12 хворих знаходиться у дуже важкому стані. Лікарі викликаної до закладу швидкої, надали допомогу на місці, як змогли. Прийняти хвору погодилися лише у райлікарні у Переяславі, але везти її туди за 90 км медики швидкої відмовилися, нібито пенсіонерка не витримає дороги та помре під час транспортування. Зараз за нею доглядають працівниці будинку для літніх", - розповів зазимський сільський голова. 

Навколо будинку для літніх людей встановили карантинну зону та санітарний пост. Поруч чергує поліція.

Нагадуємо, після 12 травня в країні можуть ввести "адаптивний карантин".

Тим часом, МОЗ заявило у поліцію на керівництво свого підприємства: справа у захисних костюмах для медиків. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.