Спалах гепатиту А у Вінниці: всі школи міста закрили на карантин

1 хв на прочитання27 Жовтня 2023, 18:28

У Вінниці через спалах гепатиту А госпіталізували 135 пацієнтів, хвороба лабораторно підтверджена у 122 осіб.

З 30 жовтня у Вінниці, через поширення гепатиту А, школи переходять на онлайн-навчання. Наразі у громаді продовжує зростати кількість хворих. Карантин у школах вважають найкращою профілактикою. Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

 

"За останніми даними Центру контролю та профілактики хвороб Вінницької області, госпіталізовано 135 пацієнтів, серед яких лабораторно підтверджено 122 випадки. Решта матеріалу знаходиться на лабораторному дослідженні. Але ми продовжуємо отримувати термінові повідомлення, що частина пацієнтів знаходиться з підозрами на амбулаторному лікуванні", - сказала завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров'я МОЗ Оксана Кошалко.

 

Причина спалаху станом на сьогодні поки що не встановлена. Епідемічне розслідування триває, проводяться дослідження проб води, відібраної по різних територіях: вогнища, безпосередньо водопровід, інші джерела. Кошалко також повідомила, що фахівці реєструють поодинокі випадки гепатиту А не тільки у Вінниці, а і в районах області

Вона нагадала, що гепатит А - це кишкова інфекція, зараження відбувається через забруднені руки, забруднені продукти харчування, можливо, через воду.

Представниця ЦГЗ додала, що необхідно дотримуватися особистої гігієни, вживати воду або бутильовану, або перекип'ячену, а також обробляти продукти харчування, зокрема овочі та фрукти, перекип'яченою водою, піддавати продукти термічній обробці.

Також читайте як вберегти себе від Гепатиту А.

 

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: