Сонце забезпечить овочами на цілий рік: вчені створили унікальну сімейну теплицю

1 хв на прочитання11 Грудня 2020, 12:47

Створено теплицю для фруктів та овочів, яка повністю опалюється та працює від сонячної енергії.

"Зелені" технології мають бути корисними для щоденного життя тисяч сімей. Саме тому вчені створюють неймовірні речі, які є екологічними, приносять користь довкілю і людям, спрощують життя.

Дослідницька група з канадського Університету Шербрука створила теплицю для фруктів та овочів, яка повністю опалюється та працює від сонячної енергії. Прототип теплиці VG360 має розміри 3 метри на 6 метрів. Вчені стверджують, що сім'я з трьох-чотирьох людей може використовувати її для вирощування власних продуктів протягом року.

Теплиця, яка обігрівається виключно сонячними батареями, має фотоелектричну систему на даху. Фотоелектрична система складається з шести панелей потужністю 165 Вт. Система непідключена до електромережі, а пов’язана з чотирма акумуляторами загальною ємністю 5,56 кВт-год, інформує   ecotown.  Енергія, вироблена невеликими сонячними батареями, може бути використана для обігріву теплиці в холодні періоди, одночасно живлячи різні системи.

Крім того, інтелектуальні вентиляційні системи та зрошувальні рішення можуть бути автоматизовані для виконання конкретних завдань, пов’язаних із вирощуванням врожаю в теплиці.

"Розробка проекту VG360 коштувала приблизно 25 000 канадських доларів (19 560 доларів США). Сюди входили всі матеріали, необхідні для будівництва, а також різні механічні та електричні компоненти, необхідні для роботи.  Фотоелектрична система здатна генерувати 2,02 кВт-год у липні і зберігати всю цю енергію в своїх батареях ємністю 5,56 кВт-год", — ідеться у повідомленні.

Нині вчені тестують теплицю на фермі  у канадській провінції Квебек.

До слова, Євросоюз має намір зменшити зміни клімату шляхом скорочення вуглецевих викидів вдвічі.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: