Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Сонце вдарить Землю: найближчими днями людство відчує наслідки потужного геомагнітного спалаху

Сонце вдарить Землю: найближчими днями людство відчує наслідки потужного геомагнітного спалаху

Це призведе до різкого зростання радіаційного навантаження на космічні засоби, а також до коливань магнітного поля у поверхні Землі

1 хв на прочитання08 Грудня 2020, 15:32
Поділитись:

Перші хмари сонячної плазми прийдуть в навколоземний простір приблизно о 3-4 годині ранку 9 грудня, а основне ядро ​​викиду досягне орбіти Землі ближче до півночі.

Про це йдеться на сайті лабораторії рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту Російської академії наук.

"Перші за кілька років геомагнітні збурення, викликані спалахом на Сонці, очікуються на Землі в ніч з 9 на 10 грудня 2020 року. Причиною стануть частинки сонячної речовини, викинуті з атмосфери  увечері 7 грудня. Всього наша планета зануриться в сонячну речовину приблизно на термін трохи більше доби, до середини 10 грудня"", - йдеться в повідомленні.

Це призведе до різкого зростання радіаційного навантаження на космічні засоби, а також до коливань магнітного поля у поверхні Землі.

Серед позитивних наслідків вчені виділяють те, що область північних сяйв може знизитися до широт 60-70 градусів - їх можна буде спостерігати на великих просторах.

Спалах, що відбувся на Сонці, відноситься до класу С - мінімального. До середнього класу М їй не вистачило третини потужності.

До слова, раніше ми писали, що на початку і середині грудня очікуються відчутні геомагнітні коливання, які загрожують метеочутливим людям. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.