Солянка з ковбасою та язиком — незвичайний рецепт класичної першої страви

2 хв на прочитання29 Грудня 2024, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Якщо не вживаєте магазинної ковбаси, можете приготувати з домашньої —  вийде ще смачніше.

Солянка — одна з найпопулярніших м’ясних страв, яка поєднує різні види м'яса, копченостей і прянощів. Є багато варіантів цієї першої страви — наприклад, солянка з ковбасою та язиком.

Головне не пересоліть суп — адже в ньому і так багато копченостей, і після настоювання він може стати занадто солоним. Також чудово підійдуть квашені огірки — вони нададуть страві кислинки. Головне — обирайте тверді та щільні огірочки. Для гарної подачі після приготування можна розлити солянку у глиняні горщики та поставити в духовку на кілька хвилин.

Але пам’ятайте, що оливки, маслини, каперси чи зелень додаються лише після будь-якої термічної обробки. Оливки повинні бути без кісточок. Якщо не вживаєте магазинної ковбаси, можете приготувати з домашньої —  вийде ще смачніше. Для гостроти смаку можете додати ½ стручка гострого перцю, головне — очистіть його від насіння й не забудьте витягти після приготування.

Інгредієнти:

яловичина — 500 г;

свинячий язик — 1 шт.;

курятина — 500 г;

копчена ковбаса — 150 г;

цибуля — 2 шт.;

морква — 4 шт.;

маслини — ½ банки;

лимон — 1 шт.;

картопля — 4 шт.;

сіль, перець, зелень, сметана, томатна паста — до смаку.

Приготування.

Все м’ясо і язик відварити до готовності, охолодити, нарізати кубиками.

Моркву натерти на грубій тертці, порізати цибулю, огірки та картоплю.

Моркву й цибулю пасерувати на олії в каструлі. Додати томатну пасту і тушкувати 15 хвилин на слабкому вогні.

Додати м’ясо, ковбасу, язик, маслини, огірки та картоплю.

Залити все гарячою водою, посолити, поперчити й варити ще 20 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: