Солодке охолодження: небезпека вживання морозива

1 хв на прочитання27 Червня 2022, 14:52

Жири можуть сприяти розвитку захворювань судин і серця

Любителям морозива слід прислухатися до думки медиків, які констатують, що якість цього продукту значно погіршилась, пише zdorovia.

Якщо й вживати морозиво, то виключно натуральне, до того ж, його потрібно вживати небагато. Морозиво, що продають в наші дні, нерідко містить у собі компоненти, потенційно небезпечні для здоров'я і навіть здатні скорочувати життя.

Вчені внесли морозиво в топ продуктів, які скорочують життя, через наявність у ньому рослинних жирів - це і пальмова олія та інші сурогати.

Такі жири можуть сприяти розвитку захворювань судин і серця. Крім того, морозиво відрізняється високими дозами цукру – зловживання ним призведе до погіршення когнітивних здібностей.

Поєднання в морозиві жирів та цукру є дуже шкідливою сумішшю для підшлункової залози, печінки, кишечника. Одночасна велика кількість жиру і цукру негативно впливає на кишкову мікрофлору, найважливіший компонент імунної системи. Якщо остання починає слабшати, підвищується ризик виникнення діабету, раку.

Раніше ми писали: Лікар пояснив, чи можна їсти морозиво при хворому горлі

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: