Солодке охолодження: небезпека вживання морозива
Жири можуть сприяти розвитку захворювань судин і серця
Любителям морозива слід прислухатися до думки медиків, які констатують, що якість цього продукту значно погіршилась, пише zdorovia.
Якщо й вживати морозиво, то виключно натуральне, до того ж, його потрібно вживати небагато. Морозиво, що продають в наші дні, нерідко містить у собі компоненти, потенційно небезпечні для здоров'я і навіть здатні скорочувати життя.
Вчені внесли морозиво в топ продуктів, які скорочують життя, через наявність у ньому рослинних жирів - це і пальмова олія та інші сурогати.
Такі жири можуть сприяти розвитку захворювань судин і серця. Крім того, морозиво відрізняється високими дозами цукру – зловживання ним призведе до погіршення когнітивних здібностей.
Поєднання в морозиві жирів та цукру є дуже шкідливою сумішшю для підшлункової залози, печінки, кишечника. Одночасна велика кількість жиру і цукру негативно впливає на кишкову мікрофлору, найважливіший компонент імунної системи. Якщо остання починає слабшати, підвищується ризик виникнення діабету, раку.
Раніше ми писали: Лікар пояснив, чи можна їсти морозиво при хворому горлі