Дослідники Техаського Центру удосконалення овочів і фруктів A&M за фінансування Міністерства сільського господарства США вивели 2 нових гібриди дині – Supermelon і Flavorific, які мають глибші кореневі системи, що дає їм змогу видобувати більше води з ґрунту в умовах посухи.
Про це повідомляється в матеріалах дослідження, опублікованого на ResearchGate, передає AgroTimes.
Мета селекційних зусиль вчених полягала в тому, щоб поєднувати ознаки, що оптимізують стійкість до хвороб і врожайність, а також підвищити параметри привабливості для роздрібної торгівлі та смакові якості. Це було досягнуто шляхом відбору здорових рослин і сильних кореневих систем у різних середовищах.
Перші звіти досить позитивні: дині солодкі зі щільною м’якоттю.
Більше новин читайте на Green Post.