Солодка зі щільною м’якоттю: нові сорти посухостійкої дині вивели у США

1 хв на прочитання28 Січня 2024, 18:57
У США вивели 2 сорти посухостійкої дині

Мета селекційних зусиль вчених полягала в тому, щоб поєднувати ознаки, що оптимізують стійкість до хвороб і врожайність

Дослідники Техаського Центру удосконалення овочів і фруктів A&M за фінансування Міністерства сільського господарства США вивели 2 нових гібриди дині – Supermelon і Flavorific, які мають глибші кореневі системи, що дає їм змогу видобувати більше води з ґрунту в умовах посухи.

Про це повідомляється в матеріалах дослідження, опублікованого на ResearchGate, передає AgroTimes.

Мета селекційних зусиль вчених полягала в тому, щоб поєднувати ознаки, що оптимізують стійкість до хвороб і врожайність, а також підвищити параметри привабливості для роздрібної торгівлі та смакові якості. Це було досягнуто шляхом відбору здорових рослин і сильних кореневих систем у різних середовищах.

Перші звіти досить позитивні: дині солодкі зі щільною м’якоттю.

Більше новин читайте на Green Post.

 
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: