Догори
Дати відгук

Сьогодні Україна та Світ відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей.

2 хв на прочитання03 Грудня 2023, 12:00
Міжнародний день людей з обмеженими можливостями Міжнародний день людей з обмеженими можливостями
Поділитись:

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій, тощо. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

Україна, як і всі цивілізовані країни з високою культурою людських відносин, до таких людей ставиться, як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства. Такі люди не називають себе інвалідами, вони не вимагають до себе жалю, для них важливе лише елементарне – можливість жити.

Адже, як казав Нік Вуйчич, всі страхи та обмеження — це лише наші фантазії. І одного прекрасного дня він перестав собі обмежувати і просто почав жити!

Ця маленька історія цз життя такої людини, доказує всьому людству, що все так само як і у всіх! Можна продовжити писати книжки, подорожувати, займатися плаванням, тенісом, проводити семінари та дарувати радість людям - своїм гумором, теплотою та небувалою жадобою до життя. 

Сьогодні в світі налічується понад один мільярд людей з обмеженими можливостями. Це означає, що кожен сьомий житель планети потребує особливої уваги та підтримки. Тому ми повинні бути відкритими та чутливими до потреб цих людей, ставитися до них з повагою та розумінням.

Тому, вшановуючи Міжнародний День людей із інвалідністю, ми повинні зробити все можливе, щоб забезпечити гідне життя для всіх людей з обмеженими можливостями. Не залишайтеся байдужими!

Давайте разом підтримаємо тих, хто потребує нашої допомоги та підтримки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.