Сьогодні Міжнародний день біодизеля — палива, що змінить світ

1 хв на прочитання10 Серпня 2024, 12:10
Фото eenergy.com.ua

Винахід біодизельного двигуна є важливим внеском у боротьбу зі зміною клімату та забрудненням повітря.

Сьогодні Міжнародний день біодизеля — палива, що змінить світ.

Винахід біодизельного двигуна є важливим внеском у боротьбу зі зміною клімату та забрудненням повітря, що сприяє сталому розвитку та збереженню природних ресурсів.

Біодизель, як альтернатива традиційному дизельному паливу, виготовляється з відновлюваних ресурсів, таких як рослинні олії або тваринні жири. Його використання дозволяє значно зменшити викиди твердих частинок, які є шкідливими для здоров'я людини і сприяють виникненню респіраторних захворювань. А також зменшити кількість викиду парникових газів, зокрема вуглекислого газу, оскільки він містить менше вуглецю, ніж викопне паливо. Крім того, у вихлопі цього палива відсутні сірчисті сполуки, які є основною причиною кислотних дощів.

Фото eenergy.com.ua

Біодизель також має здатність розкладатись біологічним шляхом — тобто, у разі розливу він не забруднює довкілля на тривалий час, як це відбувається з нафтовими продуктами. Виробництво біодизеля сприяє зменшенню залежності від викопних видів палива, підтримуючи розвиток місцевого аграрного сектору та створюючи нові робочі місця. Двигуни більшості сучасних дизельних автомобілів можуть використовуватися для роботи на біодизелі без значних модифікацій, що робить перехід на цей вид палива зручним та економічно вигідним.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: