Догори
Дати відгук

Собак «зобов'язали» дотримуватися соціальної дистанції

Існує ймовірність того, що інфекція може довго зберігатися на шерсті тварин і, наприклад, у виділеннях з носа

2 хв на прочитання12 Листопада 2020, 08:07
Поділитись:

Ветеринари зі Швейцарії вважають, що домашнім тваринам теж потрібно дотримуватися соціальної дистанції, тому закликають власників собак тримати своїх вихованців на відстані двох метрів від інших чотириногих. Такою думкою в середу, 11 листопада, поділилися з виданням 20 Minuten швейцарські вірусологи і ветеринари.

Так, ветеринар місцевої клініки Anicura Йоганн Кауфманн розповів, що будь-які поверхні, з якими може контактувати заражена людина, здатні передавати вірус. За його словами, існує ймовірність того, що інфекція може довго зберігатися на шерсті тварин і, наприклад, у виділеннях з носа.

За словами ветеринара, раніше в Центрі з контролю і профілактики захворювань США закликали стежити за дотриманням дистанції не тільки людьми, а й тваринами. Зокрема, під час прогулянки із собакою не слід давати вихованцеві наближатися більш ніж на два метри до інших чотириногих. Власникам кішок рекомендували не випускати їх на вулицю під час пандемії.

Про важливість дотримання дистанції між тваринами також говорить вірусолог з Бернського університету Фолькер Тіль. Він погодився з тим, що це розумний захід під час пандемії.

"Соціальне дистанціювання так само корисне для домашніх тварин, як і для людей. Такий захід дозволяє звести до мінімуму ймовірність того, що домашня тварина заразить господаря або іншу тварину", - сказав він.

До слова, від початку пандемії федеральні агентства охорони здоров'я США та експерти в галузі ветеринарії говорили про те, що домашні вихованці навряд чи становлять якусь істотну небезпеку для людей. Об'єктивних доказів, отриманих під час контрольованих досліджень, які підкріплювали б це твердження, не було і досі немає, але все те, що вчені спостерігали, вказує, що ймовірність передачі SARS-CoV-2 від кішок і собак людині вкрай мала

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання54 хвилини тому
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенероване ШІ
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитання4 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Лілійник — невибагливий, проте дуже привабливий елемент садового ландшафту (ФОТО)
1 хв на прочитання11 годин тому
Азербайджан готовий підтримувати достойну участь України у Кліматичному саміті СОР29 в Баку
2 хв на прочитанняВчора
Земельні махінації на 3,3 млн грн: на Житомирщині перед судом постане держреєстраторка
1 хв на прочитанняВчора
Йде циклон із Скандинавії: Буковину уже засипало снігом (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
ЮНЕСКО збільшило охоронну зону об'єктів всесвітньої спадщини в Одесі
1 хв на прочитанняВчора