Догори
Дати відгук

Сміття з лісу прибрали після скарги, лісничого оштрафували

і лісничого, і підприємця покарали несправедливо

2 хв на прочитання16 Березня 2020, 12:49
Поділитись:

Засмічену ділянку лісу в кварталі 18 Ужгородського лісництва ДП «Ужгородський лісгосп» очистили після скарг місцевих жителів та приписів Державної екологічної інспекції. Про це йдеться у отриманій GreenPost відповіді на запит щодо отримання публічної інформації.

Рубку на вказаній ділянці за договором з лісгоспом мав проводити приватний підприємець.

«Оскільки ПП «Дору» прийняв ділянку для проведення вибіркової санітарної рубки та за умовами договору відповідає за охорону праці та дотримання вимого лісового та природоохоронного законодавства до закінчення робіт на лісосіці, ДП «Ужгородський лісгосп» виніс припис з вимогою прибрати сміття»,  - йдеться у відповіді ДП "Ужгородський лісгосп".

Припис було виконано, а підприємця і лісничого даного лісництва оштрафовано на 850 кожного.

 «На мою думку і лісничого, і підприємця покарали несправедливо, адже у відповіді лісгоспу чітко зазначено, що ця ділянка знаходиться поруч із городами мешканців села Барвінок Ужгородського району, і що саме мешканці села викидають сміття у ліс.

Понад те, майстер лісу (раніше ця посада називалася просто «лісник», це рядовий працівник лісу) змушений вивозити це сміття власним коштом. У таких випадках треба виявляти, хто викинув сміття і карати, а не перекладати відповідальність на лісників – адже майстра лісу теж покарали штрафом», – прокоментував GreenPost ситуацію заступник голови «ЕкоПраво-Київ» Борис Васильківський.

На думку пана Васильківського ситуацію із засміченням як лісів, так і довкілля в цілому кардинально вдасться покращити лише після ухвалення Верховною Радою профільного закону про відходи та ефективною реформою Державної екологічної інспекції та судової системи України.

Читайте також:

Зона щастя для чорного лелеки

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко