Смажені баклажани з часником і зеленню: смачнюща консервація на зиму

2 хв на прочитання27 Вересня 2023, 13:00

Рецепт, перевірений роками – смачно та легко.

Вони, як завжди, досить бюджетні та легкі у виконанні, - впорається навіть новачок в області кулінарії.

Щоб приготувати на зиму смажені баклажани з часником і зеленню, спершу потрібно підготувати такі інгредієнти:

Вам знадобиться:

Послідовність приготування:

  1. Баклажани вимийте. Не очищаючи від шкірки, поріжте кружальцями, товщиною приблизно в 1 см.
  2. Щоб прибрати гіркоту, помістіть порізані баклажани в миску, пересипте 1 столовою ложкою солі та залиште на 20 хвилин. Потім злийте сік, що виділився.
  3. Далі обсмажуємо баклажани на соняшниковій олії до золотистого кольору з двох боків.
    Щоб прибрати зайвий жир із баклажанів, покладіть їх на паперовий рушник або серветки.
  4. Наступним етапом нарізаємо довільно часник, петрушку та базилік (якщо вирішили таки додавати) – не дрібно.
  5. У стерильні банки починаємо розкладати овочі. Спершу – два шари баклажанів, солимо за смаком, додаємо зелень, часник і пів чайної ложки 9%-го оцту.
  6. Далі – знову два шари баклажанів і повторюємо попередній пункт, поки не заповниться повністю баночка. Останнім “шаром” має бути оцет. Приблизна витрата оцту на одну півлітрову банку – 2 чайні ложки.
  7. Накриваємо банки кришками (не закручуємо!), ставимо в каструлю для подальшої стерилізації та наливаємо воду по плічка банки.
  8. З моменту закипання води стерилізуємо банки 15-20 хвилин.
  9. Після закінчення зазначеного часу, щільно закриваємо (або закочуємо) кришки, перевертаємо банки, накриваємо ковдрою і даємо охолонути. Потім ставимо в прохолодне місце.
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: