Смажені баклажани з часником і зеленню: смачнюща консервація на зиму
Рецепт, перевірений роками – смачно та легко.

Вони, як завжди, досить бюджетні та легкі у виконанні, - впорається навіть новачок в області кулінарії.
Щоб приготувати на зиму смажені баклажани з часником і зеленню, спершу потрібно підготувати такі інгредієнти:
Вам знадобиться:
- Баклажани 2 кг
- Часник 2-3 головки
- Петрушка 1 великий пучок
- Базилік 1/2 пучка (за бажанням, але можна обійтися і без цієї прянощі)
- Соняшникова олія – для обсмажування баклажанів
Послідовність приготування:
- Баклажани вимийте. Не очищаючи від шкірки, поріжте кружальцями, товщиною приблизно в 1 см.
- Щоб прибрати гіркоту, помістіть порізані баклажани в миску, пересипте 1 столовою ложкою солі та залиште на 20 хвилин. Потім злийте сік, що виділився.
- Далі обсмажуємо баклажани на соняшниковій олії до золотистого кольору з двох боків.
Щоб прибрати зайвий жир із баклажанів, покладіть їх на паперовий рушник або серветки. - Наступним етапом нарізаємо довільно часник, петрушку та базилік (якщо вирішили таки додавати) – не дрібно.
- У стерильні банки починаємо розкладати овочі. Спершу – два шари баклажанів, солимо за смаком, додаємо зелень, часник і пів чайної ложки 9%-го оцту.
- Далі – знову два шари баклажанів і повторюємо попередній пункт, поки не заповниться повністю баночка. Останнім “шаром” має бути оцет. Приблизна витрата оцту на одну півлітрову банку – 2 чайні ложки.
- Накриваємо банки кришками (не закручуємо!), ставимо в каструлю для подальшої стерилізації та наливаємо воду по плічка банки.
- З моменту закипання води стерилізуємо банки 15-20 хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу, щільно закриваємо (або закочуємо) кришки, перевертаємо банки, накриваємо ковдрою і даємо охолонути. Потім ставимо в прохолодне місце.
Більше з розділу Здоров'я

Місячний календар стрижок на вересень-жовтень 2025 року
3 хв на прочитання2 години тому

ChatGPT обмежує контент для підлітків
1 хв на прочитання3 години тому

Безпека пацієнтів у фокусі: як світ і Україна відзначають важливу дату
2 хв на прочитання15 годин тому

Чому після COVID-19 болять кістки?
2 хв на прочитанняВчора
Вчені назвали популярний продукт, який може знизити ризик психічних проблем
1 хв на прочитанняВчора
З органів прокуратури звільнено 57 прокурорів зі статусом інвалідності
1 хв на прочитанняВчора
Кір, ковід, грип. Чи очікувати сплеску захворювань найближчим часом?
8 хв на прочитанняВчора
«Чари голки»: акупунктура допомагає літнім людям із хронічним болем у спині
2 хв на прочитання15 Вересня 2025
Більше з GreenPost

Україна розглядає санкції проти поставок пального з Констанци
1 хв на прочитання4 години тому

Новий кулінарний шедевр: рецепт сала «По-соледарськи»
1 хв на прочитання5 годин тому

Україна відмовляється від індійського пального, шукаючи нових постачальників
1 хв на прочитання6 годин тому

Обережно, дикі тварини! Водіїв закликають бути уважними під час осінніх подорожей
1 хв на прочитання7 годин тому
Вплив жорсткої води на побутову техніку та ваш бюджет
1 хв на прочитання8 годин тому
Кредитування українських аграріїв сягнуло майже 85 млрд гривень
1 хв на прочитання9 годин тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 18 вересня 2025 року
3 хв на прочитання11 годин тому
На Прикарпатті викрито схему посадовців: знищено 13 тис. дерев у нацпарку на 697 млн грн
1 хв на прочитання12 годин тому