Для приготування маринованого болгарського перцю з часником за цим рецептом бажано брати м'ясистий перець. Можна використовувати навіть зіпсований перець — для цього просто потрібно зрізати пошкоджену ділянку.
Інгредієнти:
перець болгарський — 3 кг;
часник — 100 г;
цукор — 300 г;
сіль — 90 г (3 ст. л. з гіркою);
олія рослинна без запаху — 150 мл;
відвар (після варіння перцю) — 600 мл;
оцет 9 % — 300 мл.
Приготування.
Перець помити, очистити від насіння та плодоніжок, нарізати акуратними смужками.
Часник почистити. Для цього у головки зрізати хвостик і кореневу частину таким чином, щоб усі камери були розкриті. Тепер легко і просто розбирати головку на окремі зубчики. Скласти часник у посудину, залити звичайною холодною водою та залишити хвилин на 15. Після цього часник легко очисти, і лушпиння не прилипає до пальців, як це зазвичай буває.
Нарізати часник часточками або пелюстками.
Нарізаний перець опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини.
Перекласти перець за допомогою ополоника в емальовану посудину.
У підготовлений перець влити відвар від перцю.
Всипати сіль і цукор.
Додати олію та часник.
Акуратно, дбайливо все перемішати і відправити перець варитись у маринаді. Варити перець 6 хвилин після закипання маринаду. Періодично дуже акуратно помішувати, щоби перець прогрівся рівномірно і трохи осів.
Дуже важливо перець не переварити! Він має стати м'яким і пластичним, але при цьому не втратити форми.
За хвилину до готовності влити оцет, дати закипіти та зняти з вогню.
Швидко розкласти готовий перець по заздалегідь простерилізованих банках.
Закрутити, перевернути й закутати до повного остигання.
Маринований болгарський перець на зиму готовий.
Зі зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 банки об'ємом 1 л і 3 банки об'ємом 0,5 л.
Також ми розповідали про салат «Юрча» з кабачків на зиму: усі просять рецепт.