Вєтрова Влада1 хв на прочитання15 Серпня 2022, 11:09
Баклажани – це універсальні овочі, що мають нейтральний смак, за рахунок чого їх можна перетворювати на грибні, м’ясні та інші закуски, на які витрачається менше грошей, часу і сил, а результат завжди всім подобається, пише «Прості рецепти».
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 5 кг;
- цибуля, 200 г;
- петрушка, пучок;
- часник, головка або до смаку;
- сіль 1 ст.л;
- цукор, 1 ч.л;
- оцет 9%, 80 мл;
- олія рафінована, 150 мл.
Процес приготування
- Баклажани промиваємо і ріжемо кубиками, заливаємо водою і доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини і виймаємо, складаємо в сито, щоб вони стікали.
- Петрушку і часник дрібно рубаємо, цибулю ріжемо тонкими півкільцями або довільно, як вам більше до смаку.
- Змішуємо баклажани з петрушкою, цибулею та часником, всипаємо сіль, столову ложку з гарною гіркою, цукор, оцет та олію.
- Перемішуємо салат та розкладаємо в банки по 500 г.
- Накриваємо кришками та ставимо в каструлю на рушник.
- Наливаємо теплу воду по плічка банок і стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин.
- Закручуємо кришки, залишаємо остигати на столі.
- Зберігаємо заготівлю в підвалі, коморі, на балконі.
- Салат виходить ароматним, апетитним, з легкою, пікантною ноткою, не набридає, тож готуйте більше.