Смачно і незвично: найкращі ідеї рецептів на Геловін-2023

9 хв на прочитання30 Жовтня 2023, 23:03
Найкращі ідеї рецептів на Геловін

Можна скласти власне моторошне меню, проявивши фантазію.

31 жовтня відзначається дуже цікаве і найстрашніше свято — Геловін. Його спочатку почали відзначати в Ірландії і Шотландії, а тепер воно стало популярним у різних країнах світу. І не дивно — адже можна вбиратися і робити яскравий грим, а ще їсти різну смакоту.

Хоча вважається, що цього вечора на землю виходить вся «нечисть», свято сповнене жартів, сміху та веселощів. Люди влаштовують грандіозні вечірки, на яких подають зовсім незвичайні частування, танцюють і беруть участь у різних конкурсах.

Joy-pup.com пропонує добірку найкращих рецептів на Геловін-2023, які допоможуть скласти «моторошно страшне і смачне меню».

Без цукерок і різних ласощів неможливо уявити це свято. Ви можете самостійно приготувати такі смаколики, обравши один із простих рецептів. Але основна ідея страв у тому, щоб вони мали нестандартний і навіть моторошний вигляд.

Наприклад, такі прикольні цукерки ви можете приготувати дуже легко.

Печиво «Пальці відьми»

Печиво «Пальці відьми»

Варіантів приготування таких ласощів дуже багато. Ось найпростіший рецепт печива.

Інгредієнти:

борошно — 675 мл;

цукор — 1 склянка;

вершкове масло — 250 мл;

яйце — 1 шт.;

ванілін — 1 ст. ложка;

мигдалевий екстракт — 1 ст. ложка;

порошок для печива — 1 ст. ложка;

мигдаль — ¾ частина склянки;

розпушувач;

їстівні елементи декору — все залежить від вашої фантазії!

Приготування.

Збити в мисці блендером цукор, масло, яйце, ваніль і екстракт мигдалю.

Додати розпушувач, сіль і борошно.

Накрити суміш і залишити в холодильнику на півгодини.

Взяти частину тіста, розкачати його, зробити невеликі смужки і з них сформувати «пальчики».

На кінчик «пальця» покласти мигдаль, роблячи ніготь. У центрі стиснути тісто, формуючи суглоб.

«Пальці відьми»

Заготовки помістити у духовку і випікати 20-25 хвилин при температурі 160 °C. Коли пальчики будуть готові, їх можна прикрасити. Наприклад, використовуючи для цього натуральні барвники, щоб розфарбувати нігті.

Печиво «Павутинка» з сюрпризом

Печиво «Павутинка» з сюрпризом

Це чудові ласощі для дітей, які ви можете запропонувати їм у винагороду за те, що вони постукали до вашого будинку. Робиться печиво дуже легко. А варіантів його оформлення ну дуже багато! Наприклад, ви можете зробити таке печиво не тільки чорно-білим, а й кольоровим, а ще з сюрпризами всередині.

Інгредієнти:

борошно — 160 г;

какао — 2 ст. ложки;

вершкове масло — 100 г;

цукор — 50 г;

молоко — 2 ст. ложки;

білий і чорний шоколад — по 50 г.

Приготування.

З’єднати борошно з какао і маслом. Розім’яти масу руками в крихту.

Додати молоко, цукор і перемішати.

Тісто скачати в кулю, загорнути у плівку і залишити в холодильнику на півгодини.

Невелику частину тіста розкачати в пласт завтовшки 5 мм.

Формочками зробити різне печиво — кружечки, привиди, гарбуз. Можна придумати все, що завгодно.

Покласти форми на змащене маслом деко і випікати 10-12 хвилин при температурі 225 °С.

Охолодити печиво й оздобити його. Для цього шоколад розтопити на водяній лазні. Білим залити печиво, а чорний перекласти до кондитерського мішка і почати прикрашати випічку павутинкою: просто намалювати спіральки, а потім зубочисткою провести від центру до краю.

Можна зробити печиво з сюрпризом. Для цього потрібно випікати товсті заготовки, а потім з боків зробити отвори і туди покласти, наприклад, папірці з передбаченнями.

Страшні капкейки

Страшні капкейки

Напевно, простіше і краще цих страв нічого не придумаєш.

Інгредієнти:

вершкове масло — 150 г;

цукор-пісок — 270 г;

молоко — 100 мл;

какао-порошок — 5 ст. ложок;

курячі яйця — 2 шт.;

розпушувач — 2 ч. ложки;

борошно — 225 г;

яєчні білки — 2 шт.;

вода — 40 мл;

харчовий барвник і шоколадні краплі;

цукрова мастика — 10 г;

сіль.

Приготування.

У каструлі з товстим дном з’єднати 150 г цукру, молоко, какао і вершкове масло. Перемішати і довести до кипіння на вогні.

Залишити масу остигати, а в цей час просіяти борошно і додати розпушувач.

Додати в шоколадну масу яйця, збити міксером на середній швидкості.

Поступово додати борошно, безперервно збиваючи суміш. Має вийти ідеально гладке тісто.

Викласти суміш у формочки для кексів і випікасти25 хвилин при температурі 180 °С.

Для прикраси кексів можна приготувати цілий набір відьми. Наприклад, капелюх. Для цього потрібно розтопити шоколад і нанести на форму, яку потім згорнути у конус.

Страшні капкейки на Геловін

Також можна приготувати меренгу.

У каструлі з товстим дном змішати 120 г цукру і 40 мл води.

Масу довести до кипіння і кип’ятити 3 хвилини, помішуючи.

Збити білки яєць у піну і додати дрібку солі.

Під час збивання додати зварений сироп дрібними порціями.

Порада: у крем можна додавати барвники, щоби зробити найрізноманітніші і цікаві капкейки відьми.

Гарбузовий пиріг

Гарбузовий пиріг

Гарбуз вважається головним символом Геловіну, тому його додають до солодких та основних страв. Гарбуз також є складовою частиною салатів, супів, дієтичного меню. Прекрасно, якщо гарбуз стане королем вашого столу.

Цей рецепт смачного пирога сподобається навіть найменшим.

Інгредієнти:

гарбуз — 300 г;

вершкове масло — 100 г;

цукор — 150 г;

яйця — 3 шт.;

лимон — 1 шт.;

пшеничне борошно — 1 склянка;

сода — 1 ч. ложка.

Приготування.

Очистити гарбуз і натерти його на дрібній тертці. Відтиснути сік.

Зняти цедру лимона і вичавити з нього сік. Повинно бути близько 50 мл свіжого соку.

Вершкове масло перетерти разом із цукром. Додати в масу яйця і вимішати.

У цю масу додати лимонну цедру, гарбуз, борошно і погашену лимонним соком соду.

Перемішати суміш і викласти у форму для пирога. Вона повинна бути змазана маслом.

Випікати 40-45 хвилин в розігрітій до температури 180 °С духовці.

Свій пиріг ви можете прикрасити, як тільки забажаєте.

Можна приготувати пиріг і в мультиварці — для чого вам знадобиться просто встановити потрібну програму.

Гарбузовий пиріг на Геловін

А ще можна зробити смачні кекси з гарбуза, взявши за основу цей рецепт.

Кекси з гарбуза на Геловін

Желейний торт «Око»

Желейний торт «Око»

Торт «Око» — дуже простий, але прикольний. Існує маса варіантів такого десерту, а робиться він буквально за 20 хвилин.

Інгредієнти:

желе двох видів — синє і чорне (можна приготувати його самостійно, додавши в суміш із желатином барвники чи сироп відповідного кольору);

желатин – 15 г;

сметана – 400 г;

цукор – 150 г;

ванільний цукор.

Приготування.

Основу для зіниці потрібно зробити одним кольором і вилити в посудину для торта. Залишити до застигання.

Далі зробити желе для ока, залити ним другий шар, залишити до застигання.

Сметану збити з цукром, додати ваніль і знову збити.

Викласти суміш у форму і знову залишити до застигання.

При бажанні в третю частину торта можна додати варення, яке буде схожим на кров.

Також модна зробити цікаві желейні десерти з очима. Для цього потрібно просто купити вже готові цукерки і покласти їх у желе.

Має дуже цікавий вигляд.

Страви на Геловін з яблуками

Страви на Геловін з яблуками

Найпростіший варіант — зробити цукерки. Для цього невеликі яблука потрібно залити шоколадом або карамеллю. Можна прикрасити свої частування крекерами, прикольними і кумедними фігурками, павутиною чи іншими моторошними елементами.

Цукерки з яблук на Геловін

Криваві коктейлі

Криваві коктейлі

Тут ви можете проявити всю свою фантазію. І якщо їжа вже вам набридла, беріться за напої. Наприклад, для святкового столу можна приготувати криваво-червоний пунш із павуками, черв’яками, очима в середині. Для цього знадобляться пластмасові іграшки або желейні цукерки.

Криваво-червоний пунш із павуками, черв’яками, очима в середині

Або ось такий варіант мартіні.

Мартіні на Геловін

Для святкового столу можна приготувати коктейль із ромом і лікером.

Інгредієнти:

білий ром — 40 мл;

лікер — 20 мл;

банан — ½ шт.;

сік лайма — 3 ст. ложки;

цукровий сироп — 1 ч. ложка;

вишневий сироп — 2 ст. ложки.

Приготування.

Покласти у блендер лід, влити туди білий ром і лікер, сік лайма.

Нарізати половину банана і відправити його до блендера.

Додати ложку цукрового сиропу.

Збити все до однорідної маси.

Перелити коктейль у високу склянку і прикрасити вишневим сиропом.

Можна приготувати і напій для дітей. Наприклад, дуже смачним буде молочний коктейль. Просто прикрасьте краї склянки декором на тему Геловіну чи тим же червоним вишневим сиропом. Діти будуть у захваті!

Молочний коктейль на Геловін

Якщо ви хочете експериментувати, то легко зможете зробити традиційні гарячі страви, легкі закуски чи салати моторошно страшними. Вам потрібно просто трохи терпіння і креативу.

Ось який цікавий вони вигляд вони можуть мати.

Також ми писали про «бенефіс» гарбуза: чотири способи легко і смачно його утилізувати після Геловіну.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: