31 жовтня відзначається дуже цікаве і найстрашніше свято — Геловін. Його спочатку почали відзначати в Ірландії і Шотландії, а тепер воно стало популярним у різних країнах світу. І не дивно — адже можна вбиратися і робити яскравий грим, а ще їсти різну смакоту.
Хоча вважається, що цього вечора на землю виходить вся «нечисть», свято сповнене жартів, сміху та веселощів. Люди влаштовують грандіозні вечірки, на яких подають зовсім незвичайні частування, танцюють і беруть участь у різних конкурсах.
Joy-pup.com пропонує добірку найкращих рецептів на Геловін-2023, які допоможуть скласти «моторошно страшне і смачне меню».
Без цукерок і різних ласощів неможливо уявити це свято. Ви можете самостійно приготувати такі смаколики, обравши один із простих рецептів. Але основна ідея страв у тому, щоб вони мали нестандартний і навіть моторошний вигляд.
Наприклад, такі прикольні цукерки ви можете приготувати дуже легко.
Варіантів приготування таких ласощів дуже багато. Ось найпростіший рецепт печива.
Інгредієнти:
борошно — 675 мл;
цукор — 1 склянка;
вершкове масло — 250 мл;
яйце — 1 шт.;
ванілін — 1 ст. ложка;
мигдалевий екстракт — 1 ст. ложка;
порошок для печива — 1 ст. ложка;
мигдаль — ¾ частина склянки;
розпушувач;
їстівні елементи декору — все залежить від вашої фантазії!
Приготування.
Збити в мисці блендером цукор, масло, яйце, ваніль і екстракт мигдалю.
Додати розпушувач, сіль і борошно.
Накрити суміш і залишити в холодильнику на півгодини.
Взяти частину тіста, розкачати його, зробити невеликі смужки і з них сформувати «пальчики».
На кінчик «пальця» покласти мигдаль, роблячи ніготь. У центрі стиснути тісто, формуючи суглоб.
Заготовки помістити у духовку і випікати 20-25 хвилин при температурі 160 °C. Коли пальчики будуть готові, їх можна прикрасити. Наприклад, використовуючи для цього натуральні барвники, щоб розфарбувати нігті.
Це чудові ласощі для дітей, які ви можете запропонувати їм у винагороду за те, що вони постукали до вашого будинку. Робиться печиво дуже легко. А варіантів його оформлення ну дуже багато! Наприклад, ви можете зробити таке печиво не тільки чорно-білим, а й кольоровим, а ще з сюрпризами всередині.
Інгредієнти:
борошно — 160 г;
какао — 2 ст. ложки;
вершкове масло — 100 г;
цукор — 50 г;
молоко — 2 ст. ложки;
білий і чорний шоколад — по 50 г.
Приготування.
З’єднати борошно з какао і маслом. Розім’яти масу руками в крихту.
Додати молоко, цукор і перемішати.
Тісто скачати в кулю, загорнути у плівку і залишити в холодильнику на півгодини.
Невелику частину тіста розкачати в пласт завтовшки 5 мм.
Формочками зробити різне печиво — кружечки, привиди, гарбуз. Можна придумати все, що завгодно.
Покласти форми на змащене маслом деко і випікати 10-12 хвилин при температурі 225 °С.
Охолодити печиво й оздобити його. Для цього шоколад розтопити на водяній лазні. Білим залити печиво, а чорний перекласти до кондитерського мішка і почати прикрашати випічку павутинкою: просто намалювати спіральки, а потім зубочисткою провести від центру до краю.
Можна зробити печиво з сюрпризом. Для цього потрібно випікати товсті заготовки, а потім з боків зробити отвори і туди покласти, наприклад, папірці з передбаченнями.
Напевно, простіше і краще цих страв нічого не придумаєш.
Інгредієнти:
вершкове масло — 150 г;
цукор-пісок — 270 г;
молоко — 100 мл;
какао-порошок — 5 ст. ложок;
курячі яйця — 2 шт.;
розпушувач — 2 ч. ложки;
борошно — 225 г;
яєчні білки — 2 шт.;
вода — 40 мл;
харчовий барвник і шоколадні краплі;
цукрова мастика — 10 г;
сіль.
Приготування.
У каструлі з товстим дном з’єднати 150 г цукру, молоко, какао і вершкове масло. Перемішати і довести до кипіння на вогні.
Залишити масу остигати, а в цей час просіяти борошно і додати розпушувач.
Додати в шоколадну масу яйця, збити міксером на середній швидкості.
Поступово додати борошно, безперервно збиваючи суміш. Має вийти ідеально гладке тісто.
Викласти суміш у формочки для кексів і випікасти25 хвилин при температурі 180 °С.
Для прикраси кексів можна приготувати цілий набір відьми. Наприклад, капелюх. Для цього потрібно розтопити шоколад і нанести на форму, яку потім згорнути у конус.
Також можна приготувати меренгу.
У каструлі з товстим дном змішати 120 г цукру і 40 мл води.
Масу довести до кипіння і кип’ятити 3 хвилини, помішуючи.
Збити білки яєць у піну і додати дрібку солі.
Під час збивання додати зварений сироп дрібними порціями.
Порада: у крем можна додавати барвники, щоби зробити найрізноманітніші і цікаві капкейки відьми.
Гарбуз вважається головним символом Геловіну, тому його додають до солодких та основних страв. Гарбуз також є складовою частиною салатів, супів, дієтичного меню. Прекрасно, якщо гарбуз стане королем вашого столу.
Цей рецепт смачного пирога сподобається навіть найменшим.
Інгредієнти:
гарбуз — 300 г;
вершкове масло — 100 г;
цукор — 150 г;
яйця — 3 шт.;
лимон — 1 шт.;
пшеничне борошно — 1 склянка;
сода — 1 ч. ложка.
Приготування.
Очистити гарбуз і натерти його на дрібній тертці. Відтиснути сік.
Зняти цедру лимона і вичавити з нього сік. Повинно бути близько 50 мл свіжого соку.
Вершкове масло перетерти разом із цукром. Додати в масу яйця і вимішати.
У цю масу додати лимонну цедру, гарбуз, борошно і погашену лимонним соком соду.
Перемішати суміш і викласти у форму для пирога. Вона повинна бути змазана маслом.
Випікати 40-45 хвилин в розігрітій до температури 180 °С духовці.
Свій пиріг ви можете прикрасити, як тільки забажаєте.
Можна приготувати пиріг і в мультиварці — для чого вам знадобиться просто встановити потрібну програму.
А ще можна зробити смачні кекси з гарбуза, взявши за основу цей рецепт.
Торт «Око» — дуже простий, але прикольний. Існує маса варіантів такого десерту, а робиться він буквально за 20 хвилин.
Інгредієнти:
желе двох видів — синє і чорне (можна приготувати його самостійно, додавши в суміш із желатином барвники чи сироп відповідного кольору);
желатин – 15 г;
сметана – 400 г;
цукор – 150 г;
ванільний цукор.
Приготування.
Основу для зіниці потрібно зробити одним кольором і вилити в посудину для торта. Залишити до застигання.
Далі зробити желе для ока, залити ним другий шар, залишити до застигання.
Сметану збити з цукром, додати ваніль і знову збити.
Викласти суміш у форму і знову залишити до застигання.
При бажанні в третю частину торта можна додати варення, яке буде схожим на кров.
Також модна зробити цікаві желейні десерти з очима. Для цього потрібно просто купити вже готові цукерки і покласти їх у желе.
Має дуже цікавий вигляд.
Найпростіший варіант — зробити цукерки. Для цього невеликі яблука потрібно залити шоколадом або карамеллю. Можна прикрасити свої частування крекерами, прикольними і кумедними фігурками, павутиною чи іншими моторошними елементами.
Тут ви можете проявити всю свою фантазію. І якщо їжа вже вам набридла, беріться за напої. Наприклад, для святкового столу можна приготувати криваво-червоний пунш із павуками, черв’яками, очима в середині. Для цього знадобляться пластмасові іграшки або желейні цукерки.
Або ось такий варіант мартіні.
Для святкового столу можна приготувати коктейль із ромом і лікером.
Інгредієнти:
білий ром — 40 мл;
лікер — 20 мл;
банан — ½ шт.;
сік лайма — 3 ст. ложки;
цукровий сироп — 1 ч. ложка;
вишневий сироп — 2 ст. ложки.
Приготування.
Покласти у блендер лід, влити туди білий ром і лікер, сік лайма.
Нарізати половину банана і відправити його до блендера.
Додати ложку цукрового сиропу.
Збити все до однорідної маси.
Перелити коктейль у високу склянку і прикрасити вишневим сиропом.
Можна приготувати і напій для дітей. Наприклад, дуже смачним буде молочний коктейль. Просто прикрасьте краї склянки декором на тему Геловіну чи тим же червоним вишневим сиропом. Діти будуть у захваті!
Якщо ви хочете експериментувати, то легко зможете зробити традиційні гарячі страви, легкі закуски чи салати моторошно страшними. Вам потрібно просто трохи терпіння і креативу.
Ось який цікавий вони вигляд вони можуть мати.
Також ми писали про «бенефіс» гарбуза: чотири способи легко і смачно його утилізувати після Геловіну.